Fransa'da Sarı Yelekliler Yine Sokaklara Çıktı

Fransa'da "Sarı Yelekliler" 5. defa sokaklara çıktı. Polis eylemcilere sert müdahaleler yaptı.

15.12.2018-12:52 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-12:40) Fransa'da Sarı Yelekliler Yine Sokaklara Çıktı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yetersiz ekonomi politikaları nedeni ile protesto başlatan Sarı Yelekliler, bugün 5’inci defa sokaklara çıktı.

Özelikle Strazburg şehrinde meydana gelen terör saldırılarının ardından İçişleri Bakanlığı yoğun güvenlik tedbirleri alacağını açıkladı.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner hafta başında Strazburg şehrindeki Noel pazarına yapılan silahlı saldırının sonrasında protestoculara sokağa çıkmamaları hususunda çağrı yapsa da Sarı Yelekliler bugün protestolar için hazırlıklara başladı.

SOKAKTA GÖRDÜKLERİ HERKESİN ÜZERİNİ ARIYORLAR

Bunun ardından İçişleri Bakanlığı, güvenlik önlemlerinin arttırılması kararını aldı. Fransız güvenlik ekipleri, sokaklarda gördüğü her sivilin üstünü arıyor.

25 KİŞİ GÖZALTINDA

Eylemler başlamadan önce 25 kişi gözaltına alındı.

İÇİŞLERİ BAKANININ ÇAĞRISI: YAPMAYIN

Sarı Yelekliler’in, hükümetin çağrılarını görmezden gelerek protesotlarını yapacaklarını açıklamaları ardından hükümette endişeler yükseldi. İçişleri Bakanı Castaner, dün sabah bir radyo programında gerçekleştirdiği açıklamada Sarı Yeleklileri “sorumluluğa” çağırarak, eylem yapılmamasını talep etti. Hafta içinde Hükümet Sözcüsü Benjamin Griveaux de buna benzer bir çağrı yapmıştı.

"HÜKÜMET STRASBOURG SALDIRISINI KULLANIYOR"

Hükümet tarafından gerçekleştirilen bu çağrılar ise hem aşırı sağda hem de sol tarafta sert tepkiye neden oldu. Fransa Boyun Eğmeyen Hareketi’nin lideri Jean-Luc Melenchon, hükümetin Strasbourg saldırısını kullanarak ‘Sarı Yelekliler üstünde duygu sömürüsü oluşturma’ yoluna gittiğini ifade etti.

GEÇEN HAFTA SONU 89 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ SOKAKTAYDI

Geçen hafta sonu, 8 bini Paris’te olmak üzere 89 bin güvenlik ekibi ile çok sayıda zırhlı araç vazifelendirilmişti. Öte taraftan dün de bazı sendika üyeleri ve öğrenci grupları Macron karşıtı eylemler için sokağa çıkmıştı.

Öğrencilerin ‘Macron istifa’ sloganlarına, işçiler ve emekliler de destek etmişti.

POLİS ORANTISIZ ŞİDDET UYGULUYOR

Fransa çapına yayılan eylemlerde, değişik bölgelerden gelen polis şiddeti görüntülerinin de ardı arkası kesilmiyor.

Macron'un istifasını talep eden protestocular, polisin coplu ve plastik mermili saldırılarıyla kanlar içinde görüntülere yansıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal