Kanada Başbakanı Trudeau Tehditlere Karşı Açıklama Yaptı: Çok Endişeliyiz

Kanada ile Çin arasında, Huawei Mali İşler Direktörü Mıng Vancou’nun tutuklanması ile patlak veren kriz gittikçe hiddetleniyor.

15.12.2018-11:01 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-10:59) Kanada Başbakanı Trudeau Tehditlere Karşı Açıklama Yaptı: Çok Endişeliyiz

Kanada ile Çin arasında, Huawei Mali İşler Direktörü Mıng Vancou’nun tutuklanması ile patlak veren kriz gittikçe hiddetleniyor. Kanada ile Çin arasında, Huawei Mali İşler Direktörü Mıng Vancou’nun tutuklanması ile patlak veren ve sonrasında Çin yetkililerinin, Kanadalı girişimci Michael Spavor ve eski diplomat Michael Kovrig’i, “Çin'in ulusal güvenliğini tehlikeye sokan faaliyetlerde bulunmak” gerekçesiyle gözaltına alması sürmekte olan krizi iyice şiddetlendirdi.

Meydana gelen gerginlikler sebebiyle Kanada Turizm Bakanı Melanie Joly, Çin resmi ziyaretini iptal etti. Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada Çin resmi ziyaretinin iptal edildiği açıklandı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, yaptığı açıklamada, Çin’deki iki Kanada vatandaşının tutukluğunu kabul edilemez olarak nitelendirerek, ikili ilişkilerin olumsuz yönde etkileneceğini ve ekonomik krizlere de yol açacağının altını çizdi. Açıklama yapan Trudeau, "İşte bu durum, dünyadaki en büyük iki ekonominin, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'nin kavga etmeye başladıkları zaman meydana gelenlerden biri. İki ülke arasındaki gerginleşen ticaret savaşı, Kanada'da ve tüm küresel ekonomide hiçbir şekilde arzu edilmeyecek sonuçlara sahip olacak. Bu konuda çok endişeliyiz." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal