Fransa Sokakları Yine Karıştı! Sarı Yelekliler Meydanda

Fransa'da akaryakıt eylemi yapan "Sarı Yelekliler" yeniden sokaklara döküldü. Polisin sert müdahale ettiği olaylarda şimdiye kadar 2 kişi hayatını kaybetti.

01.12.2018-13:33 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-13:24) Fransa Sokakları Yine Karıştı! Sarı Yelekliler Meydanda

Fransa'da akaryakıt eylemi yapan ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un istifasını talep eden 'Sarı Yelekliler' ile polis arasında çatışma meydana geliyor. Polis biber gazıyla müdahale etti.

Çok sayıda göstericinin Paris'teki ünlü Zafer Takı önünde bir araya geldiği ve marşlar söylediği fark edildi.

Habertürk'te yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı, Republique Meydanı, Nation Meydanı ile Şanzelize (Champs-Elysee) Caddesi'nde hayat pahalılığına karşı eylem yapmasına izin verilmişti. Gösterilere Sarı Yelekliler ile lise ve üniversite öğrencileri de destek veriyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te bugün hayat pahalılığına karşı gerçekleştirilecek protestolar öncesi bazı ünlü mağazalar güvenlik tedbiri için vitrinlerini sunta ile kapattı.

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, France 3 radyosuna yaptığı açıklamada, Champs-Elysees Caddesi'nin, "Sarı yelekliler"in akaryakıt zamlarını protesto etmek için cumartesi günü yapacağı eylem sebebi ile trafiğe kapatılacağını açıklamıştı.

Caddede yoğun güvenlik tedbirlerinin alınacağını söyleyen Castaner, ayrıca kimlik kontrolünün yapılacağını ifade etmişti.

Ülkede "Sarı yelekliler" ismi altında örgütlenen eylemciler, son bir senede motorin ücretlerinin yüzde 20'den fazla yükselmesi üzerine yaklaşık 10 gündür ülke çapında protestolar yapıyor.

Eylemlerde, şimdiye dek Paris'in ünlü caddelerindeki birçok iş yeri hasar gördü, ülke çapında çok sayıda akaryakıt deposunun giriş ve çıkışları tutuldu.

Protestolar sebebiyle geçen cumartesi Eyfel Kulesi ziyarete kapatılırken, polisin eylemcilere sert müdahalesi gözlerden kaçmadı.

Ülke çapındaki eylemlerde meydana gelen olaylarda 2 kişi yaşamını yitirmiş, 141'i güvenlik personeli 780 kişi yaralanmış, 794 kişi gözaltına alınmış ve 9 kişiye hapis cezası verilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal