''Türkiye ve İran Güçlerini Birleştirmeli''

Türk Diyanet İşleri Başkanı, Tahran'daki İslami Düşünce Fakültelerinin Yakınlığı Forumu için Dünya Genel Sekreteri Genel Sekreteri ile görüştü.

01.12.2018-13:07 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-13:04) ''Türkiye ve İran Güçlerini Birleştirmeli''

Türk Diyanet İşleri Başkanı, Tahran'daki İslami Düşünce Fakültelerinin Yakınlığı Forumu için Dünya Genel Sekreteri Genel Sekreteri ile görüştü. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı başkanı Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye ile İran'ın İslam dünyasının sorunlarına ve Müslüman Ümmet’in birliğine çözümler bulmak için birlikte çalışması gerekiyor dedi. Ali Erbaş, İran'ın Tahran başkentinde İslami Düşünce İslamları Dünya Forumu Genel Sekreteri Ayetullah Mohsen Araki ile yaptığı görüşmede sözlerini dile getirdi. Erbaş, bir heyet toplantısında Türkiye ve İran'ın Müslüman Ümmet için yapacakları çok iş olduğunu söyledi. İslam dünyasının çatışmalar, terörizm, İslamofobi, yoksulluk ve cehalet.gibi büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu kaydetti.  “Yapmamız gereken şey, güçlü bir irade ile Müslüman İmam'ın iyiliği için çalışmaktır.” dedi. “Özellikle Suriye'de İslam topraklarında dökülen kandan biz sorumluyuz. Halen işgal altındaki Filistin topraklarından biz sorumluyuz. Bu sorunları çözmek için daha fazla çaba sarf etmeliyiz ”diye ekledi.

Araki ise şöyle dedi: “Bu iki ülke [Türkiye ve İran] işbirliği yaparsa, İslam dünyasında büyük etkiler olacağını düşünüyorum. İran ve Türkiye on yıllardır dünyada etkili rollere sahip. Bence aynı süreç ortak bir anlayışla tekrar yapılabilir.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal