Dışişleri Bakanlarından Suriye Görüşmesi

Mevlüt Çavuşoğlu, Washington'un ABD askerlerini geri çektiğini duyurmasından sonra Mike Pompeo ile telefon görüşmesi yaptı.

20.12.2018-10:40 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-10:37) Dışişleri Bakanlarından Suriye Görüşmesi

Mevlüt Çavuşoğlu, Washington'un ABD askerlerini geri çektiğini duyurmasından sonra Mike Pompeo ile telefon görüşmesi yaptı. Dışişleri bakanı Çavuşoğlu, Çarşamba günü ABD'nin Suriye'den çekilmesi gerektiğini belirten ABD'li muadili bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi. Mevlüt Çavuşoğlu ve Mike Pompeo arasındaki telefon görüşmesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD liderliğindeki koalisyonun, DAEŞ'in terörist grubunu yenmeyi başardığını ve ABD askerlerinin geri çekilmesinin yakın olduğunu belirttikten sonra yapıldı.

ABD başkanı Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘’Suriye’de DAEŞ’i yenilgiye uğrattık.’’ dedi. Açıklamada, ABD'nin yaklaşık 2.000 askerini DAEŞ'i yenmek için çalıştığı kuzeydoğu Suriye'den çekilmeye hazırlandığı yönünde haberler yer alıyor.

Beyaz Saray, ABD'nin Suriye'deki DAEŞ'e karşı askeri kazanılan zaferlerin “Küresel Koalisyonun ya da kampanyasının sonunu işaret etmediğini” vurgulayarak ABD'nin çıkışını doğruladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal