ABD Başkanı Trump: Askerlerimizin Ev Dönme Vakti Geldi

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de DEAŞ'i başarıyla yendiklerini söyleyerek, "Askerlerimizin eve dönme vakti geldi." dedi.

20.12.2018-10:31 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-10:27) ABD Başkanı Trump: Askerlerimizin Ev Dönme Vakti Geldi

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de DEAŞ'i başarıyla yendiklerini söyleyerek, "Askerlerimizin eve dönme vakti geldi." dedi. ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı gönderide, DEAŞ terör örgütüne karşı bölgede kazanılan zaferle ilgili açıklamalar yaptı.

"Uzun süreden beri Suriye'de savaşıyoruz. Yaklaşık 2 senedir ABD Başkanıyım, gerçekten ilerleme kaydettik ve DEAŞ'ı yendik." yorumunu yapan Trump, açıklamasında, "DEAŞ'ı kötü bir şekilde yenilgiye uğrattık ve toprakları geri aldık." ifadelerine yer verdi. "Askerlerimizin eve dönme vakti geldi." açıklamasını yaparak, ABD askerlerinin ülkelerine geri gideceğini duyuran Trump, Twitter’dan yaptığı başka bir açıklamada ise, "Başkanlığım boyunca Suriye'de bulunmamızın tek sebebş olan DEAŞ'ı yendik." ifadesini kullanmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da "DEAŞ ile mücadelenin yeni boyutuna adım atmakla birlikte, ABD askerlerini ülkeye geri çağırmaya başladık." şeklinde yorumda bulundu.

Amerikan medyasının Dışişleri yetkililerinin bildirdiğine göre Dışişleri Bakanlığının, Suriye'deki tüm görevlilerini 24 saat içinde geri çekeceği ve Suriye bulunan ABD askerlerinin de 60 ila 100 gün içerisinde ülkeden çekileceği duyurulmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal