Çin’de Bulunan Şıncın Şehri Kedi Köpek Etini Yasakladı

Şıncın, yeni tip coronavirüs salgını sonrası Çin'de kedi ve köpek etinin yenmesini ve satışını yasaklayan ilk kent oldu.

02.04.2020-12:37 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-12:35) Çin’de Bulunan Şıncın Şehri Kedi Köpek Etini Yasakladı

Gelen açıklamada, "Kedi ve köpekler, evcil hayvanlar olarak insanlarla diğer hayvanlardan çok daha yakın ilişki kurmuştur. Kedi, köpek ve diğer evcil hayvanların tüketiminin yasaklanması gelişmiş ülkelerde, Hong Kong ve Tayvan'da genel bir uygulamadır" denildi.

Yasağın Şıncın'da 1 Mayıs’ta uygulamaya sokulacağı bildirildi.

Hayvan hakları savunucusu Uluslararası Uygar Toplum (HSI) örgütü uzmanı Dr. Peter Li, "Bu gerçekten Çin'de her yıl 4 milyon kediyi ve 10 milyon civarında köpeği katleden acımasız ticarete son verme çabalarında dönüm noktası niteliğinde bir an olabilir" ifadelerini kullandı.

HER YIL 30 MİLYON KÖPEK TÜKETİLİYOR

Uluslararası Uygar Toplum örgütü, Asya’da her sene 30 milyon köpeğin tüketildiğini söylüyor.

Çin'de yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla vahşi hayvan ticaretine yasak getirilmesi sonrası bu pazarların yoğun olarak bulunduğu Guangdong eyaletinde, yasağı ihlal ederek vahşi hayvan yemeyi sürdürenlere para cezası veriliyor.

Dünya genelinde etkisini gösteren Covid-19, ilk defa Çin'in Hubei eyaletinin Vuhan şehrinde vahşi hayvanların ve hayvansal ürünlerin satıldığı gıda pazarına gidenlerde tespit edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal