ABD'den Çin İddiası: Bilinçli Olarak Sayıları Gizledi

ABD istihbaratının hazırladığı raporda Çin'le ilgili detay dikkat çekti. Raporda Çin'in coronavirüs vaka ve ölü sayılarını az gösterdiği iddia edildi. Bu durumun da salgının gerçek boyutlarını örtbas ettiği belirtildi.

02.04.2020-10:24 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-10:12) ABD'den Çin İddiası: Bilinçli Olarak Sayıları Gizledi

Bloomberg'in adını vermeden kaynak gösterdiği 3 ABD'li yetkiliye dayandırarak servis ettiği haberde, ABD istihbaratının bir rapor hazırladığını belirtti. Raporda ise Çin'in gerçek sayıları gizleyerek salgının boyutlarını örtbas ettiği belirtildi.

Bu raporun geçtiğimiz hafta Beyaz Saray'a sunulduğu belirtilirken, Çin'in ülkedeki Covid-19 kaynaklı vaka ve ölü sayılarını bilerek gizlediğine dair bilgilerin yer aldığı aktarıldı.

Virüsün yayıldığı Çin'in Hubei eyaletindeki binlerce cenaze görüntüsü dikkatlerden kaçmadı ve şüpheli olarak bulundu. Öte yandan raporda Çin gibi; İran, Rusya, Kuzey Kore, Suudi Arabistan ve Mısır da dahil bazı ülkelerin açıkladığı rakamların da şüpheli olduğu yer aldı. 

Öte yandan gelen son verilere göre ABD'deki vaka sayısı 216 bin 722'ye yükseldi. Ülkedeki ölüm sayısı ise 5 bin 137'ye çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal