Cenevre'deki Suriye Konulu Toplantı Başladı

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, Mısır, Fransa, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan, İngiltere ve ABD'den üst düzey diplomatlarla bir araya toplandı.

03.05.2019-14:34 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-14:27)

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, Mısır, Fransa, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan, İngiltere ve ABD'den üst düzey diplomatlarla Suriye meselesinin istişare edileceği  toplantı için bir araya geldi.

8 Ocak'ta göreve gelen Pedersen'ın, BM tarafından "küçük grup" olarak isimlendirilen ülkelerle ilk toplantısı BM Cenevre Ofisi'nde TSİ 12.30'da başladı.

İstişare toplantısında ABD'yi Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Mısır'ı Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasser Elwy, Fransa'yı Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Suriye özel temsilcisi François Senemaud, Almanya'yı Suriye Özel Temsilcisi Robert Rohde, Ürdün'ü Suriye Özel Temsilcisi Harun Hasan, Suudi Arabistan'ı Körfez İlişkileri Bakanı Tamer El Sabhan ve İngiltere'yi Suriye Özel Temsilcisi Martin Longden temsil etmekte.

Söz konusu toplantıda Pedersen'in önceliği, geçen senenin Aralık ayından bu zamana dek ilerleme kaydedilmeyen Cenevre sürecini hareketlendirmek ve taraflar arasındaki güveni sağlamak.

Suriye'de siyasi çözüm sürecinin görüşüleceği toplantıda ayrıca Anayasa Komitesi'nin kurulması öncelikle hedefleniyor.

TÜRKİYE TEMASLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Jeffrey, toplantı girişinde Türkiye'deki temasları hakkında bir soru üzerine, "Olumlu ve verimli geçti." ifadesinde bulundu.

Pedersen'ın "küçük grup" ile düzenleyeceği resmi toplantıdan sonra taraflar arasında ikili görüşmeler gerçekleştirilecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal