'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Rejim Saldırıları Yoğunlaştı

Esed rejimi ve destekçileri, geçtiğimiz son bir haftada "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ne gerçekleştirdikleri saldırıları sıklaştırdı

03.05.2019-13:54 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-13:48)

İdlib'in güneydoğusu, Hama'nın kuzey ve batı kırsalı, Halep'in batı bölgesinde toplam 22 yerleşim devamlı olarak ateş altında bulunuyor.

Beşşar Esed rejimi ve destekçileri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" gerçekleştirdikleri saldırıları son bir haftada daha da artırdı. Bu süre zarfında yaklaşık 42 bin sivil göç ederken en az 33 sivil yaşamını yitirdi.

Esed rejimi ve destekçileri, Astana formatlı Garantörler Toplantısı'nın yapıldığı 25-26 Nisan'dan bu zamana "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" içindeki sivil yerleşimlere hava ve kara saldırılarını sıklaştırdı.

42 BİN SİVİL GÖÇ ETTİ

Suriye Müdahale Koordinatörleri isimli yerel sivil toplum kuruluşunun müdürü olan Muhammed Hallac yaptığı açıklamada, söz konusu dönemde en az 6 bin ailenin göç etmek durumunda kaldığını, bunun da yaklaşık 42 bin sivilin göç etmesine tekabül ettiğini belirtti.

Hallac, göç hareketinin devam etmesini beklediklerini belirterek, yerinden olan sivillerin İdlib'in çevresine, Türkiye-Suriye sınır hattındaki Atme kamplar bölgesine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gözlem noktalarının yakınına, Zeytin Dalı Harekatı ve Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden temizlenen bölgelere sığındığını aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal