Bulgaristan'da Halk ve Roman Azınlık Arasındaki Gerginlik Artıyor

Bulgaristan’ın kuzeyindeki Gabrovo şehrinde 3 gün önce yerel halk ile Roman azınlık arasında patlak veren gerginlik gittikçe artıyor.

12.04.2019-16:41 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-16:37) Bulgaristan'da Halk ve Roman Azınlık Arasındaki Gerginlik Artıyor

Bulgaeistan'ın Gabrovo şehrinde geçen hafta başlayan etnik gerginlik nedeniyle İçişleri Bakan Yardımcısı Krasimir Tzipov, şehirde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Yardımcısı Tzipov, Gabrovo'da gerginlikten dolayı çıkabilecek olaylara karşı 100 kişilik jandarma ekibinin görevlendirildiğini belirtti.

800 KİŞİLİK GRUP VE POLİS ARASINDA ÇATIŞMA

Tzipov, dün akşam Roman mahallesine girmeye çalışan yaklaşık 800 kişilik grup ile polis arasında çatışma yaşandığını, olayda 2 gazeteci ve bir polisin yaralandığını ve 9 kişinin gözaltına alındığını aktardı.

Başbakan Yardımcısı ve Gabrovo’nun eski belediye başkanlarından Tomislov Donçev de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bir toplumda yasalara saygı olmazsa, o toplum kendi kendini yok eder. Hiçbir Bulgaristan vatandaşının yaşam güvenliği tehdit altında kalamaz. Saldırganların kökeni ne olursa olsun, şiddete karşı kesin tedbirler alıyoruz" ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal