Bu Kasabaya Taşınanlara 16 Bin Lira Verilecek!

İtalya'nın Candela kasabasının nüfusu gün geçtikçe azalıyor. Bu soruna çare bulmak isteyen yerel yöneticiler ilginç bir karar aldı. Karara göre buraya taşınanlara 2 bin 300 euro yani yaklaşık 16 bin lira verilecek.

02.10.2018-13:53 - (Son Güncelleme: 02.10.2018-13:45) Bu Kasabaya Taşınanlara 16 Bin Lira Verilecek!

İtalya'nın güneyinde Napoli ve Positano'ya yakın bir yerde bulunan Candela kasabası, bölgenin tipik mimari özelliğini ifade eden bir Ortaçağ kasabası. Sert bir coğrafyada taş ağırlıklı evleriyle kendisine has bir yapısı olan Candela, civarında yer alan turistik bölgelerin tersine pek de rağbet göremiyor.

GÜN GEÇTİKÇE NÜFUS AZALIYOR

İş olanaklarının azalması, genç nüfusun başka şehirlere göç etmesiyle beraber Candela'nın nüfusu gün geçtikçe daha da düşmekte. 90'lı senelerde 8 bin kişinin ikamet ettiği kasabada günümüzde yalnızca 3 bin kişi kalmış halde.

2 BİN 300 EURO TEŞVİK

Nüfusun bu kadar düşmesinden rahatsız olan yerel idareciler, eşine pek de denk gelinmeyen bir projeyi uygulamaya başladı. Foggia bölgesinde olan Candela'nın belediye başkanının projesine göre kasabaya taşınacak olanlara 2.300 euro (Yaklaşık 16 bin TL) para verilecek.

VERGİ KOLAYLIKLARI SAĞLANACAK

CNN Travel'a açıklama yapan Belediye Başkanı, kasabanın tekrar canlandırılması amaçlı hem İtalya içinden hem de haricinden göçü teşvik etmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Fakat bu teşvikten yararlanabilmek için bazı şartlar var. Bu şartlar içinde, ikametgahını Candela'ya taşımak, burada bir ev kiralamak ve sabit bir işe ve gelire sahip olmak var. Ayrıca kasabanın yeni sakinlerine vergi rahatlıkları da sağlanacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal