İran'dan Flaş Açıklama! Herkesten Özür Diledi

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, yurdunda meydana gelen sıkıntılar sebebi ile vatandaşlarından özür diledi.

02.10.2018-13:34 - (Son Güncelleme: 02.10.2018-13:22) İran'dan Flaş Açıklama! Herkesten Özür Diledi

İranlı Öğrenciler Ajansı'na (ISNA) göre, başkent Tahran'da, ülke çapında açılan bin 700 okul açılışı münasebetiyle hazırlanan programda açıklamalarda bulunan İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, "Ülkeye psikolojik baskı yapıyor. Bir takım kişilerde da bu baskıdan yararlanmaya çalışıyor. Bazı eksiklikler ve sıkıntılar sebebi ile vatandaşımızdan özür diliyorum" şeklinde konuştu.

İran'da halk için şartların kolay olmadığını bildiğini belirten Cihangiri, bu sıkıntıların bir kısmının ABD'nin yaptırımları sebebi meydana geldiğini ifade etti.

Reformistlere yakınlığıyla tanınan Cihangiri yurdunda meydana gelen sıkıntıların bir kısmının doğru program uygulamamaktan kaynaklandığını belirterek, doğru programların belirlenmesi halinde sıkıntıların geçeceğini de belirtti. 

Ekonomik dar boğazın sosyal sıkıntılara dönüştüğü İran'da halk, ülkede yönetim probleminin olduğunu ileri sürerken idareciler, meydana gelen krizden başta ABD olmak üzere Batılı ülkeleri sorumlu tutuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal