Azerbaycan Gizli Silahı Müzik Klibinde Ortaya Çıktı

Azeri şarkıcı Nermin Karimbayova'nın yeni klibi büyük bir kriz yarattı. Azerbaycan'ın sınırında çekilen ve Azeri sınır güvenliğini anlatan ve öven video klibin bir bölümünde Azerbaycan’da var olduğu bilinmeyen silah sistemleri açığa çıktı.

24.04.2018-13:39 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-16:59)

Azeri şarkıcı Nermin Karimbayova'nın yeni klibi Azerbaycan’da büyük bir kriz yarattı. Azerbaycan'ın sınırında çekilen ve Azeri sınır güvenliğini anlatan ve öven video klibin bir bölümünde Azerbaycan’da daha önce var olduğu bilinmeyen silah sistemleri ortaya çıktı. Bakü'nün İsrail'den satın aldığı ve daha önce hiç bilinmeyen Typhoon savunma füze sistemi ve anti radyasyon intihar dronu ortaya çıktı.

AZERBAYCAN GİZLİ SİLAHLARI KLİPTE ORTAYA ÇIKTI

Azerbaycan ordusunun askeri gücünü ortaya sermek ve Azerbaycan ordusunu övmek amacı ile yerel şarkıcı Nermin Karimbayova’nın “Kral’ın Yolu” isimli şarkısına çekilen müzik klibi büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. İsrail’in ve Azerbaycan’ın geçmiş yıllarda sürekli reddettiği silah ve hava savunma sistemleri Typhoon savunma füze sistemi ve anti radyasyon intihar dronu 4 dakika 15 saniyelik video klipte ortaya çıktı.

Videonun bir kısmında IAI Harop anti radyasyon intihar drone’u ve Typhoon silah sistemi görüntüsü yer alıyor. İsrail basını geçmişte İsrail ve Azeri yetkililerin reddettiği iddiaların gerçek olduğunu ifade ederken silahları ve sistemleri üreten Israel Aerospace Industries ve Rafael Advanced Defense Systems konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığı bildirildi.

Klibin 3. dakika 18. saniyesinde ise Azeri donanmasından fırlatılan Typhoon silah sistemi görüntüsü yer alıyor. Typhoon MLS-NLOS isimli sistem 1980’lerden beri İsrail ordusu tarafından kullanılıyor fakat Azeri yetkililerin bu silahları kullandığına dair herhangi bir şey bilinmiyordu.

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal