Dışişleri Bakanlığı İçin İlk Onay Geldi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın dışişleri bakanı adayı Mike Pompeo, göreve gelmek için ilk onayı aldı.

24.04.2018-12:56 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-12:48) Dışişleri Bakanlığı İçin İlk Onay Geldi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın dışişleri bakanı adayı Mike Pompeo, göreve gelmek için gerekli olan ilk onayı aldı. Senato'da gerçekleşecek olan onayın da ardından Pompeo göreve başlayabilecek.

CIA Başkanı Mike Pompeo'nun Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın dışişleri bakanı adayı olan Mike Pompeo, göreve gelmek için gerekli ilk onayı aldı. Dışişleri Bakanlığına atanması Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde 9'a karşı 11 oyla onaylandı. Dış İlişkiler Komitesi'nin 9 Demokrat Partili üyesi ret oyu kullanırken Pompeo'nun atanması Cumhuriyetçi Partili 11 üyenin oylarıyla mümkün olduğu bildirildi. Oylamaya bir Demokrat Partili katılmadı.

İLK TOPLANTI: NATO

Pompeo'nun bakanlığı için bir sonraki oylama Senato'da yapılması gerekiyor. Senatodan da onay çıkması durumunda Mike Pompeo Cuma günkü NATO'nun toplantısına dışişleri bakanı unvanıyla katılabilecek.

KABİNEYE BİR ŞAHİN DAHA

100 üyeli Senato'da ise Doland Trump’ın partisi Cumhuriyetçi Parti'nin 51 üyesi bulunuyor. Cumhuriyetçi Parti'nin Senato Grubu Başkanı Mitch McConnell Pompeo'nun dışişleri bakanlığına getirileceğine kesin gözüyle baktıklarını ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın dışişleri bakanı adayı olan Mike Pompeo, göreve gelmek için ilk onayı aldı. Başkanı Donald Trump 13 Mart'ta görevine son verdiği  eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın yerine Mike Pompeo'yu aday göstermişti. İran'ın nükleer programı konusunda sert politikalar izlenmesi gerektiğini fikrine sahip olan Mike Pompeo, Donald Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile yapmayı planladığı görüşme için de hazırlıkları planlamak üzere kısa süre önce Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'a gittiği bildirilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal