Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı: 'Güç Kaybediyoruz'

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, bir gazeteye verdiği demeçte Avrupa'nın güç kaybettiğini ve bu nedenle siyaset anlayışlarının değişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

29.04.2018-11:48 - (Son Güncelleme: 29.04.2018-12:00) Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı: 'Güç Kaybediyoruz'

Hollanda'nın Trouw adlı gazetesine röportaj veren Başkan Juncker, AB'nin ekonomik, demografik durumu ve Rusya ile ilişkiler hakkında görüşlerini paylaştı.

Avrupa ve Rusya'nın soğuk savaş söylemlerini geride bırakarak yeniden nasıl bağlantı kurulacağına kilitlenmesi gerektiğini belirten Juncker, "Putin arkadaşım, kimse bugün Putin'e arkadaşım demeye cesaret edemese de biz çok uzun yıllardır arkadaşız" şeklinde konuştu.

'AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ RUSYA OLMADAN İNŞA EDİLEMEZ'

Rusya'nın bölgesel bir güçten çok daha fazlası olduğunu öne çıkaran Juncker, "Ruslarla eşitimiz gibi konuşmayı öğrenmeliyiz" diye konuştu.

Başkan Juncker, Avrupa'nın güvenliğinin Rusya olmadan inşa edilemeyeceğini vurguladı.

'AVRUPALILAR OLARAK DÜNYANIN PATRONU OLDUĞUMUZU SANIYORUZ'

Başkan Juncker, "Avrupa küresel sahnede güç kaybediyor. Dünyanın patronu olduğumuzu düşünüyoruz ama aslında evrenin küçük ve zayıf bir parçası olduğumuzu unutuyoruz" diye itiraf etti.

Avrupa'nın ekonomik güç olarak zayıfladığını ve demografik olarak da güç kaybettiğine vurgu yapan Başkan Juncker, "Kültürel olarak varız ama baskın değiliz. Bu nedenle herkesi daha mütevazı olmaya ve dünyanın geri kalanını dinlemeye davet ediyorum’’ şeklinde konuştu.

'AB HRİSTİYAN BİRLİĞİ DEĞİL'

AB'nin siyasal kimliği üzerine de geniş bilgiler paylaşan Juncker, "AB bir Hristiyan birliği değil" yorumunu yaptı. Başkan Juncker, Hristiyanlığın Avrupa'nın gelişimine büyük katkı yaptığını fakat AB'yi Hristiyan bir birlik olarak tanımlamanın hakikati aktarmadığını belirterek "Topraklarımızda Müslümanlar da yaşıyor. Kurallarımıza uydukları müddetçe onların da topraklarımızda yeri olmaya devam edecek"  ifadelerinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal