Ermenistan'da Paşinyan Devlet Başkanı İle Görüştü

Ermenistan'daki başbakan karşıtı eylemlerin lideri Nikol Paşinyan, muhalif lider Ermenistan Devlet Başkanı Armen Sarkisyan ile Ermenistan’daki durumu konuştu.

29.04.2018-11:13 - (Son Güncelleme: 29.04.2018-11:10) Ermenistan'da Paşinyan Devlet Başkanı İle Görüştü

Ermenistan’da başbakan Serj Sarkisyan karşı gösterilerin lideri Nikol Paşinyan, Devlet Başkanı Armen Sarkisyan ile yeni toplantıda ülkedeki mevcut durumu konuştuklarını duyurdu.

Paşinyan, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Ermenistan Devlet Başkanı Armen Sarkisyan ile görüştüm. Son iç siyasi gelişmeleri ve sorunlara olası çözümleri değerlendirdik" ifadelerinde bulundu.

Ermenistan meclisinde, Milletvekili Paşinyan'ın liderlik ettiği Yelk dışında tüm partiler, 1 Mayıs tarihinde yapılması öngörülen başbakan seçimine aday çıkarmama kararını almıştı. Böylelikle muhalif Paşinyan, önümüzdeki seçime tek aday olarak katılacak. Ancak muhalif Paşinyan’ın seçilmesi için 105 vekilden en az 53'ünün ‘evet' oyu vermesi lazım. Yani Yelk dışında Tsarukyan bloğu ile Taşnak Tsutyun partili vekillerin tümü ile iktidardaki Cumhuriyetçi Parti'den birkaç vekilin de Paşinyan'a destek olması lazım.

Mevcut durumda parlamentoda Cumhuriyetçi Parti'nin 58, Tsarukyan'ın 31, Yelk'in 9 ve Taşnak Tsutyun'un 7 vekili bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal