Kuzey Kore Güney Kore Görüşmesinde Önemli Bir Söz Verildi

Kuzey Kore lideri Kim ABD ile anlaşmaya varıldığı noktada nükleer silah bulundurma gereğinin olmadığını ve gelecek ay nükleer deneme tesisinin kapatılacağını söyledi.

29.04.2018-10:39 - (Son Güncelleme: 29.04.2018-10:34) Kuzey Kore Güney Kore Görüşmesinde Önemli Bir Söz Verildi

Güney Kore Devlet Başkanlığı’nda görev yapan bir sözcüsünün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim'in "Kore Savaşı'nın üzücü geçmişini bir daha tekrarlamayacağız. Kore milletinin bir daha kanının dökülmesine izin verilemez. Güç kullanmayacağımı garanti ediyorum" şeklinde konuştuğu bildirildi.

Yetkilinin söylediğine göre Kim ayrıca, önümüzdeki ay kapatılması konusunda kararlı olduğu Punggye-ri nükleer test tesisine dair sürecin uluslararası uzmanlar tarafından gözlemlenmesini teyit etti.

'ANLAŞMAYA VARILIRSA NİYE NÜKLEER SİLAH BULUNDURALIM?'

Kuzey Kore devlet başkasının sözlerini aktaran sözcü, Kim'in savaşı sonlandırma noktasında ABD ile bir mutabakata varılması sonucunda nükleer silahların manasının kalmayacağını söylediğini belirtti. Buna göre Kuzey Kore lideri Kim, "ABD ile görüşmelerimiz sıklaşır, güven inşa edilir, uyum ve savaşı sonlandırma hususunda anlaşmaya varılırsa niye nükleer silah bulunduralım ve güç koşullar altında yaşayalım ki?" şeklinde konuştu.

Güney Koreli sözcü, nükleer deneme yerinin kapatılması sürecine dair, "Kuzey Kore nükleer tesisini Mayıs ayında kapatacak. Uluslararası kamuoyuna karşı şeffaflığın sağlanabilmesi için Kuzey Kore'ye uzmanları ve gazetecileri davet etmeyi düşünüyoruz" ifadelerinde bulundu.

ORTAK ZAMAN DİLİMİ İÇİN ANLAŞMAYA VARILDI

Diğer yandan açıklamada tarihi zirvede iki kardeş devletin ortak zaman dilimine geçme hususunda da anlaştığı kaydedildi. Bu çerçevede, Kuzey Kore'nin tekrar Güney Kore'nin içerisinde bulunduğu zaman dilimine geçeceği bildirildi.

Mevcut durumda Kuzey ve Güney Kore arasında zaman dilimi farklılığı sebebiyle 1 saatlik zaman farkı bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal