Aliyev'den Putin'e: Türkiye'siz Olmaz, Türkiye Olmazsa O Kağıt Parçası Çöptür

Azerbaycan Milletvekili Melahat İbrahimqızı, devlet olarak Dağlık Karabağ'da Türkiye'nin olmasını talep ettiklerini dile getirdi.

15.11.2020-10:30 - (Son Güncelleme: 15.11.2020-10:30) Aliyev'den Putin'e: Türkiye'siz Olmaz, Türkiye Olmazsa O Kağıt Parçası Çöptür

Azerbaycan Milletvekili Melahat İbrahimqızı, Dağlık Karabağ'a değerlendirilecek barış gücünün 5 sene olan vazife müddetinin anlaşmaya göre Azerbaycan'ın istemesi durumunda uzatılabileceğini kaydetti. İbrahimqızı, Rusya ile Ermenistan'ın bir provokasyonuna karşı Türkiye'nin Dağlık Karabağ'da olmasını Azerbaycan'ın istediğinin altını çizdi. İbrahimqızı, anlaşma meselesinde Cumhurbaşkanı Aliyev'in pek çok kez Rusya Başkanı Putin'e, 'Türkiye'siz olmaz. Türkiye olmazsa o kağıt parçası çöptür' ifadesini kullandığını anlattı.

İHA ile SİHA'ların sayesinde Dağlık Karabağ harekâtının 44 günde neticeye ulaştığını belirten İbrahimqızı, 'İHA ve SİHA'lar olmasaydı bu 4 ay mı, 4 yıl mı sürerdi bilmiyoruz. İHA ve SİHA'larla Azerbaycan askeri açıdan güçlendi, topraklarımız özgürleşti, toprak bütünlüğü sağlandı' diye konuştu. Türkiye'nin desteğinin ehemmiyetinin altını çizen İbrahimqızı, 'Bu süreçte bir devletin iki cumhurbaşkanı, iki savunma bakanı, iki dışişleri bakanı var gibiydi. Hiçbir devlette iki savunma bakanı, iki cumhurbaşkanı, iki dışişleri bakanı yoktur. Daha güçlüydük' dedi.

'Bu anlaşmada Rusya nasıl hareket edecekse, Türkiye de o şekilde hareket edecektir. Türkiye olmazsa bu anlaşmanın geçerliliği mümkün değildir' ifadesini kullanan İbrahimqızı, 'Rusya ne yapacaksa Türkiye de onu yapacak. Rusya nerede olacaksa, Türkiye de orada olacaktır. Türk askerinin olduğu her yerde barış ve özgürlük vardır' dedi.

Anlaşmada beklenen Nahçıvan koridorunun oldukça önemli olduğunu dile getiren İbrahinqızı, 'Türkiye'nin Azerbaycan ile sınırı olması çok önemli. Ekonomik, stratejik, siyasi alanda büyük bir fırsat oldu. Gücümüze güç kattı. Türkiye, Azerbaycan arasında kısa sürede uluslararası standartlarda modern bir kara yolu ve demir yolu inşa edilecek' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal