Bryza: Azerbaycan Zaferine Türk SiHA’larına Borçlu

EABD’nin eski Azerbaycan büyükelçisi olan Matthew Bryza, Azerbaycan’ın Ermenistan’a karşı olan zaferinin asıl sebebinin Türk İHA ve SİHA’ları olduğunu söyledi.

12.11.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 12.11.2020-17:11) Bryza: Azerbaycan Zaferine Türk SiHA’larına Borçlu

ABD’nin eski Dışişleri Bakan Yardımcısı ve eski Azerbaycan Büyükelçisi olan Matthew Bryza, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki anlaşma hakkında konuştu. Azerbaycan’ın hem masada hem de sahada beklenmedik ve kararlı bir başarı elde ettiğini vurgulayan Bryza,  zaferdeki asıl payın Türk İHA’ları ve SİHA’larına ait olduğunu ifade etti.

“ZAFERİ TÜRK SİHA’LARINA BORÇLULAR”

Anlaşmanın Azerbaycan’ın askeri ve diplomatik başarısının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Bryza, şöyle devam etti:

“Azerbaycan ordusunun savaş alanında bu kadar iyi performans göstermesinin Azerbaycan liderlerini bile şaşırttığını düşünüyorum. Başlangıçta bu başarıyı, Azerbaycan’ın satın alarak envanterine kattığı Türk İHA ve SİHA’ları borçluydu. Daha sonra da İHA'lardan gelen istihbaratın topçu ile koordinasyonu. Bence bu Ermeni ordusunun şimdiye kadar yaşadığı en korkunç şeydi. Ermenilerin dronların geldiğini duyduklarında kaçıp gittikleri çok fazla görüntü var.

“HER ŞEYİ GERİ KAZANDILAR”

Azerbaycan bu saldırıları yıkıcı bir etkiyle kullandı, birkaç hafta önce İran sınırında bir atılım yaptı ve oradan kuzeye doğru ilerledi. Nihayet geçen hafta sonu inanılmaz derecede önemli Şuşa kasabasını ele geçirdi. Hem Ermeniler hem de Azerbaycan bu kasabayı bir kültür beşiği olarak gördüğü için sembolik bir önemi var. Azerbaycan'ın bu kadar ileri gidebileceğini, hatta bu kadar ileri gitmek istediğini hiç düşünmemiştim. Sadece birkaç bölgeyi yeniden kazanmak ve müzakere masasına geri dönmek istediklerini düşündüm. Bunun yerine her şeyi geri kazandılar.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal