Al Jazeera'nın Mısırlı Muhabiri Tekrar Gözaltına Alındı

Mısır'da Devlet Güvenlik Savcılığı, hakkında tahliye kararı verilen Al Jazeera muhabiri Mısırlı gazeteci Mahmud Hüseyin'i yeniden gözaltına aldı

29.05.2019-10:33 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-10:26)

Al Jazeera muhabiri Mısırlı gazeteci Mahmud Hüseyin’in ailesi tarafından yapılan açıklamada, Cumartesi günü Tora Hapishanesi’nden çıkış işlemleri yapılan Hüseyin'in, serbest bırakılması için hapishaneden çıkarılarak Giza Karakolu’na sevk edildiğini açıkladı.

Çıkış işlemlerinin devam ettiği esnada Devlet Güvenlik Savcılığı, mahkemenin hakkında tahliye kararı verdiği Al Jazeera muhabiri Mısırlı gazeteci Mahmud Hüseyin'i tekrardan gözaltına aldı.

15 GÜN HAPİS CEZASI VERİLDİ  

Al Jazeera’nın internet sitesinde paylaşılan açıklamada, Hüseyin'e ilişkin Devlet Güvenlik Savcılığı'nın sürpriz bir şekilde başka bir davadan soruşturma açtığı ve 15 gün hapsedilmesine karar verdiği belirtildi.  

Hüseyin’in ne ile suçlandığını belirtemeyen aile, Mısırlı gazetecinin tekrar Tora Hapishanesi’ne sevk edildiğini açıkladı.

Kahire Ceza Mahkemesi önceki hafta salı günü, Hüseyin'e ilişkin şartlı tahliye kararı vermiş, karara yapılan itirazı da perşembe günü reddetmişti.

2016'DA GÖZALTINA ALINMIŞTI  

Mısır güvenlik kuvvetleri Mısırlı gazeteci Hüseyin'i, Aralık 2016'da ailesini ziyaret amacıyla geldiği Kahire'den Katar'a döndüğü esnada havaalanında gözaltına almıştı.

Savcılık Hüseyin'e, "yasaklı bir örgüte mensup olmak, yalan haber yapmak ve Mısır'da istikrarı bozma girişiminde bulunmak" gibi suçlamalala tutuklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal