Mısır Libya'da Halife Hafter'i Desteklediğini Açıkladı

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Libya’da siyasi çözüm için girişimlerin devam ettiğini ve Libya’nın doğusundaki askeri kuvvetlerin lideri emekli General Halife Hafter’i desteklediklerini açıkladı

22.05.2019-11:45 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-11:38)

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Mısır Dışişleri Bakanlığı'nca düzenlenen, ülkenin önde gelen gazetecileri ve basın mensuplarının davet edildiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, "(Hafter’e bağlı) Libya Ulusal Ordusu’nu destekliyoruz. Ülkedeki diğer oluşumları da bu kuruma bağlamak amacıyla çaba sarf ediyoruz.” sözlerini aktardı.

Bölgede ciddi çatışma alanlarının bulunduğunu belirten Şükri, savaşa değil siyasi çözümlere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

LİBYA'DAKİ DURUM  

Trablus'u ele geçirmek amacıyla 4 Nisan'da saldırı başlatan General Halife Hafter'e bağlı askeri kuvvetler ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'ın birlikleri arasında başkent yakınında şiddetli çatışmalar meydana geliyor.

Libya'da 2011 senesinden beri  Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve ülkenin doğusundaki Halife Hafter'e bağlı kuvvetleri destekleyen Tobruk yönetimi arasında meşruiyet probolemi yaşanıyor. Tobruk yönetimi Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkeler tarafından destekleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal