Adada Mahsur Kalan Turistlerin Tahliyesi Devam Ediyor

Güney Kore hükümeti, Kuzey Marianas'ın ana adasını tayfun vurması sonucu Saipan'da bulunan vatandaşları kurtarmak için askeri uçuşlar başlattı.

27.10.2018-15:04 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-15:08) Adada Mahsur Kalan Turistlerin Tahliyesi Devam Ediyor

Güney Kore hükümeti, Kuzey Marianas'ın ana adasını tayfun vurması sonucu Saipan'da bulunan vatandaşları kurtarmak için askeri uçuşlar başlattı. Yutu Tayfunu Çarşamba günü ABD’yi harap etmişti ve Saipan'ın havalimanı kapanmıştı. Adada en az 1.800 Güney Koreli turistin mahsur kaldığı ve temel ihtiyaç malzemelerinin azaldığı bildiriliyor.

Yonhap haber ajansının Cumartesi günü yaptığı duyuruda, bir hava kuvvetleri yetkilisi "vatandaşlarımızı kurtarmak için bugün iki helikopter operasyonu planlıyoruz, fakat planımız duruma bağlı olarak değişebilir." dediğini belirtti. Bir dışişleri bakanlığı yetkilisi, haber ajansına çocukların, yaşlıların ve hamile kadınların ulaşım için birinci önceliği alacağını söyledi. Cumartesi akşamı bir yetkili, ilk turist grubunun başarılı bir şekilde adadan ayrıldığını doğruladı. Saipan'ın uluslararası havalimanı, fırtınadan zarar gördü ve ticari taşıyıcılara kapalı kalmasına rağmen, Cuma günü insani ve askeri erişim başladı. Yerel haber ajansı Cuma günü, Çin'den yaklaşık 1.500 turistin Saipan'da mahsur kaldığına dair tahminler olduğunu bildirdi.

Kuzey Mariana adaları BM tarafından 2017 yılında dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü turizm bölgesi olarak seçilmişti. Adalar özellikle Güney Koreliler ve Çinliler arasında popülerdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal