Filistin'den İsrail Hava Saldırılarına Cevap

Filistin İslami Cihad hareketi, cumartesi günü yaptığı açıklamada, Filistin'deki direniş gruplarının İsrail'in sivillerce öldürülmesine sessiz kalmayacağını söyledi.

27.10.2018-14:51 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-14:49) Filistin'den İsrail Hava Saldırılarına Cevap

Filistin İslami Cihad hareketi, cumartesi günü yaptığı açıklamada, Filistin'deki direniş gruplarının İsrail'in sivillerce öldürülmesine sessiz kalmayacağını söyledi. Hareket, direniş gruplarının İsrail’i masumları öldürmemeleri konusunda uyardığını, işgal güçlerinin de Gazze Şeridi’nin ablukası altında ölüm saçmaya devam ettiğini söyledi. İsrail, Cumartesi günü erken saatlerde Gazze Şeridi'nde birkaç hedefe karşı hava saldırıları başlattı ve ülkeye doğru ateş açıldığını söyleyen bir düzine rokete tepki gösterdi. İsrail ordusu bir basın açıklamasında, Hamas sahaları dahil iki saatten fazla süren savaş uçakları ve helikopterlerin Gazze'deki hedefleri vurduğunu söyledi. Ordu Twitter'da yaptığı açıklamada, 14 roketin Cuma gününden bu yana Gazze'den İsrail'e ateş edildiğini, ancak sekizinin de Demir Kubbe füze savunma sistemi tarafından durdurulduğunu söyledi.

Gazze'deki Filistinli tıbbi kaynaklara göre, hava saldırıları sonucu hayatını kaybeden olmadı. Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, Gazze-İsrail tampon bölgesi boyunca düzenlenen gösteriler sırasında beş Filistinlinin hayatını kaybetti ve 85 kişinin İsrail ordusunun silahlı kuvvetleri tarafından yaralandı.

Yüzlerce Filistinli, İsrail'in on yıllardır süren işgaline karşı devam eden gösterilerin bir parçası olarak bölgede toplantı. Bu mitingler 30 Mart'ta başladığından beri, 200'den fazla Filistinli öldürüldü ve İsrail askerlerinin tarafından binlerce kişi daha yaralandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal