ABD'den Geri Adım Açıklaması

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yaptırım uygulamaya dair açıklamalarına ilişkin ‘’askeri ilişkileri etkilemediğini, iyi ilişkiler içinde olduklarını ‘’ ifade etti.

27.07.2018-20:19 - (Son Güncelleme: 27.07.2018-20:31)

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Jim Mattis, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yaptırım uygulama kararının askeri ilişkileri etkilemediğini, iyi ilişkiler içinde olduklarını ifade etti.

TÜRKİYE'YE BRUNSON TEHDİDİ

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD vatandaşı tutuklu rahip Andrew Brunson'ı serbest bırakmaması durumunda, Türkiye'ye ekonomik ambargo uygulanacağını dün ifade ettmişti. Başkan Yardımcısı Pence, din özgürlüğü konusunda yapılan bir konferans sırasında, rahibin serbest kalmaması halinde, "ABD, Türkiye'ye ağır ekonomik yaptırımlar uygulayacak" diye konuştu. Mike Pence, "ABD Başkanı adına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk hükümetine bir mesajım var: Pastör Brunson'ı hemen serbest bırakın ya da sonuçlarına hazır olun" şeklinde konuşmuştu

TRUMP: DERHAL SERBEST BIRAKILMALI

Başkan Yardımcısı Pence'in bu açıklamasından dakikalar sonra bir açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Harika bir Hıristiyan, bir aile adamı ve harika bir insan olan pastör Andrew Brunson'ın uzun süreli tutukluluğuna karşı, ABD Türkiye'ye geniş yaptırımlar uygulayacak. Çok acı çekiyor. Bu masum din adamı derhal serbest bırakılmalı!" ifadelerini kullanmıiştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal