ABD Sınıra Beş Bin İki Yüz Asker Gönderiliyor

Yetkililer Pazartesi günü yaptığı açıklamada, göçmen karavanın kuzeye doğru ilerlemesini durdurmak amacıyla ABD ordusunun güneybatı sınırına hafta sonuna kadar 5.200 asker yerleştirmeyi planladığını söyledi.

30.10.2018-10:59 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-10:59) ABD Sınıra Beş Bin İki Yüz Asker Gönderiliyor

Yetkililer Pazartesi günü yaptığı açıklamada, göçmen karavanın kuzeye doğru ilerlemesini durdurmak amacıyla ABD ordusunun güneybatı sınırına hafta sonuna kadar 5.200 asker yerleştirmeyi planladığını söyledi. Bu rakam, Suriye'deki ABD askerlerinin miktarından daha fazla olacak ve NATO'nun Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonundaki asker sayısının yarısından fazlası olacak.
Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Terrence O'Shaughnessy, askeri yardımın "giriş noktalarını sertleştirmek ve giriş noktalarındaki kilit boşlukları ele almak" olduğunu söyledi. Görevlendirilen askeri grupların arasında, Mühendislerin Ordu Birlikleri, savaş mühendisliği taburları ve üç helikopter bulunuyor. General, aktif görevli askerlerin bir kısmının silahlı olacağını söyledi.
O'Shaughnessy, "Sekretere [James] Mattis tarafından verilen yetkiye sahibiz. Normalde silah atan birimler, aslında silahla konuşlandırılıyorlar" dedi. ABD Gümrük ve Sınır Koruması (CBP) Komiseri Kevin McAleenan, sınırdaki askerlerin Kara Şahin helikopterlerin yanı sıra diğer altı helikopter ile havadan destekleneceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, göçmen kervan hakkında “işgal” diyerek orduyla cevap vereceğini söyledi. Trump, Twitter’dan "Birçok çete üyesi ve bazı çok kötü insanlar, Güney Sınırımıza giden göçmen kervanına karıştılar. Lütfen geri dönün, yasal sürece girmeden Birleşik Devletlere kabul edilmeyeceksiniz. Bu bizim ülkemiz ve askerimiz sizi bekliyor! " açıklamasını yaptı.

Kervan, ABD sınırına yaklaşırken yaklaşık 3.500 kişiden oluşuyor. Diğer Orta Amerika milletlerinin sayısıyla 1,553'e ulaşan kervanda şu an 7,000 kişi bulunmakta. Karavan çoğunlukla kendi ülkelerinde şiddet ve yoksulluktan kaçan Honduraslılardan oluşmakta.
McAleenan, Guatemala- Meksika sınır bölgesinde 3 bin kişiden oluşan benzer bir kervan olduğunu söyledi. Şimdiye kadar, Meksika'daki yerel polis kervanı durdurmaya çalışmadı. Guatemala-Meksika sınırından Meksika'nın Tapachula bölgesine yürüyüş sırasında polis yol blokları kurdu. Askerlerin konuşlandırılması, Trump yönetiminin ABD sınırına yaklaşan kervana karşı aldığı en sert sınır güvenlik önlemlerini uygulamasıdır. Bununla birlikte, sınırlara gönderilen askerler, yasa uygulama faaliyetlerinde bulunmayacaklar, ancak şu andaki sınır devriye ajanları için destek rollerinde hareket edecekler.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal