Nefret Amerika'yı Zehirliyor

Silahlı bir adamın Pennsylvania'da bir sinagogda 11 kişi öldürmesi, siyasetçilere ve tanınmış kişilere bomba paketleri gönderdiği için tutuklanan bir adam… Amerika’da nefret yükseliyor.

30.10.2018-10:46 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-10:42) Nefret Amerika'yı Zehirliyor

Silahlı bir adamın Pennsylvania'da bir sinagogda 11 kişi öldürmesi, siyasetçilere ve tanınmış kişilere bomba paketleri gönderdiği için tutuklanan bir adam…New York Times'a göre, Amerika’da nefret yükseliyor. Bir gazete yazısı, genel suç şiddetinin düşük olmasına rağmen, son iki yıldır anti-Semitik saldırıların ikiye katlandığını söyledi. Yerel gazete Times, Pazar günü "Bu ülkede neler oluyor? Evlerimizde, okullarımızda, en kutsal yerlerde güvende olamaz mıyız?" yazdı. Gazete ayrıca nefret suçları ve nefret söylemlerinin artmasının nedeninin bir kısmı, sosyal medyanın, kısıtlama olmaksızın nefret uyandırmak için kullanılmasından kaynaklandığını söyledi.

Pennsylvania'nın Pittsburgh bölgesindeki şüpheli Robert Bowers, serbest konuşmaların her türden korunmasını amaçlayan sosyal medya sitesi Gab'i sıkça kullanan biriydi. Bowers’ın sitede ‘’Yahudiler, Şeytan'ın çocuklarıdır’’ diye yazdığı görüldü. Anti-Semitizm ile birlikte, Afrikalı Amerikan ve Amerikan Müslüman topluluklarını hedef alan diğer nefret grupları da artmaktadır. Times, “Ve zamanla Amerikalılar, göçmen olduklarına inandıkları koyu tenli insanlara öfkeyle bakan nativistlerin videolarını gördü” diye ekledi.

Ülke, bir başka kitlesel çekime yanıt olarak ne yapacağıyla başa çıkarken, ABD Başkanı Donald Trump net çözümler üretmiyor.
Trump, Pennsylvania'daki saldırıyı ve aynı zamanda bomba paketlerini kınadı, ancak bağnazlığı reddetme ve muhaliflerine sürekli olarak saldırıya geçme konusunda başarısız oldu. Gazete, "Bay Trump ayrıca, Amerikalıların birbirleriyle nasıl konuşması gerektiğine dair kaba bir standart belirliyor. Destekçilerini eleştirenler ve düşmanlar kategorize etmeye çağırdı" diye yazdı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal