Beyaz Saray Trump'ın Üslubunu Eleştiriyor

Pazartesi günü Beyaz Saray, bir dizi yurttaş saldırısının ardından medyayı "halkın düşmanı" olarak adlandırmaya devam eden ABD Başkanı Donald Trump'ın retoriğini tersine çevirdi.

30.10.2018-10:33 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-10:29) Beyaz Saray Trump'ın Üslubunu Eleştiriyor

Pazartesi günü Beyaz Saray, bir dizi yurttaş saldırısının ardından medyayı "halkın düşmanı" olarak adlandırmaya devam eden ABD Başkanı Donald Trump'ın retoriğini tersine çevirdi. Sözcü Sarah Sanders gazetecilere verdiği demeçte, "Medyanın yaptığı ilk şey cumhurbaşkanını sorumlu tutmaktı ve başkan bu saçma eylemlerden sorumlu hale getirdi." dedi. Trump, 11 Kasım Cumartesi günü bir sinagog saldırısını teşvik eden bir çevreyi körüklediği iddiasına tepki gösterdi. İnsanlar öldü ve cumhurbaşkanı CNN'nin önde gelen eleştirmenlerine bir dizi şey söyledi. Şüphelilerin, Trump'ın söylemlerinden bazıları tarafından beslendiği görülüyor.
Başkan, 6 Kasım seçimlerinin öncesinde sosyal medyada saldırıya devam ederken, siyasi mitinglerde biraz daha uzlaşmacı bir tavır sergiledi. Pazartesi haberlerinden önce konferans veren Trump, ABD'nin gergin siyasi iklimi için "Sahte Haber Medyası" nı suçladı ve medyayı "Halkın Gerçek Düşmanı" olarak adlandırmaya devam etti. ‘’Medya açık düşmanlığı durdurmalı ve haberleri doğru ve adil bir şekilde raporlamalıdır" dedi. Trump, "Bu öfkenin ateşini söndürmek için çok şey yapacak ve sonra da bütün tarafları barış ve uyum içinde bir araya getireceğiz." İfadesini kullandı. Trump'ın bu tür yorumlar yaparak olumsuz iklimi beslediği yönündeki eleştirilere yanıt veren Sanders, eleştirmenlerine karşı “savaşmaya devam edeceğini” söyledi.

Trump, Salı günü Pittsburgh, Pennsylvania'ya giderken, Yahudi aleyhtarı bir silahlı adam Cumartesi günü Tree of Life sinagogunda ateş açtığında öldürülen 11 kişiyi andı. Sinagog saldırısının sorumlusu olan zanlı sadece dini değil ayrıca göçmenlik konusunda da nefret dolu mesajlar saçıyordu.

Trump göç üzerine sert bir çizgiye büründü, geçtiğimiz günlerde Orta Amerika ve Meksika'da ABD'ye giden yolda binlerce insanın şiddetli suçlular ve teröristlerle dolu olduğunu öne sürerek yanıt verdi. Gruptaki göçmenlerin bazıları ABD sınırını yasadışı yollardan geçerken, diğerleri bölgedeki çaresiz ekonomik koşullar ve çete şiddetine karşı iltica başvurusunda bulunmayı umuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal