ABD Medyası: Trump, Kaybetmesi Durumunda Sahneden Çekilmeyecek

ABD Başkanı Donald Trump'a oldukça yer ayıran ABD medyası, Trump'ın Cumhuriyetçiler arasındaki tepe çıkan yıldızına dikkat çekti. Trump'ın 'sessizce gitmeyeceği' belirtildi.

05.11.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-11:22) ABD Medyası: Trump, Kaybetmesi Durumunda Sahneden Çekilmeyecek
ABD'nin tartışmalara tanık olan 59. başkanlık seçimleri, yurt gündemindeki önemini korumaya devam ediyor.

NY Times gazetesi, 'Trump kazansa da kaybetse de güçlü ve yıkıcı bir güç olarak kalacak' başlığı ile servis ettiği haberinde, ABD Başkanı'nın yenilse dahi sahneden inmeyeceğinin sinyalini verdiğini belirtti.

Verilen haberde, eski Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı Joe Biden'ın ardından gelen Cumhuriyetçi ve şu anki Başkan Donald Trump'ın seçimlerde hile ifadeleri gündeme getirdiği anımsatıldı.

'YENİDEN SEÇİLMEK İÇİN DAR BİR YOL BULABİLİR'

Trump'a dikkat çekilen haberde, 'Hala sayılmakta olan eyaletler arasında yeniden seçilmek için dar bir yol bulabilir, ancak kaybetmesi durumunda sahneden çekilmeyeceğini açıkça belirtti.' ifadeleri kullanıldı.

Donald Trump'ın, kuvvetini uygun gördüğü şekilde kullanmak ve 'bazı düşmanlarından intikam almak' için yetmiş altı gün daha göreve devam edeceği, isteklerini yapmayan FBI Direktörü Christopher Wray ile Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Doktor Anthony Fauci gibi üst düzey kişileri 'kovabileceği ya da dışlayabileceği' olasılığından söz edildi.

Gazete, 'Trump, 20 Ocak'ta Beyaz Saray'dan ayrılmak zorunda kalırsa, muhtemelen beklenenden daha dirençli olacak ve Amerikan yaşamında güçlü ve yıkıcı bir güç olmaya devam edecek.' fikrini aktardı.

2016 yılında başkanlık seçimlerine göre, bu sene seçimlerinde Donald Trump'ın 68 milyon oy aldığı, bu miktarın bir önce yapılan seçimden beş milyon oy daha çok olduğuna işaret edilerek, 'Trump, neredeyse halkın yarısının desteğini koruyor.' ifadelerine yer verildi ve şu ifadeler kullanıldı:

'Bu, ona Jimmy Carter ve George Bush gibi yenilmiş diğer tek dönem başkanların oynamadığı bir rolü oynaması için güç veriyor. Trump, Fox News ile rekabet etmek için kendi televizyon kanalını kurmayı uzun zamandır önemsemedi ve son zamanlarda 2024'te adaylık fikrini ileri sürdü.

88 milyonluk güçlü Twitter takipçisi ona etkili bir ses olması için bir megafon veriyor, potansiyel olarak onu yükselen Cumhuriyetçiler arasında bir iktidar belirleyici yapıyor.'

'YAKIN ZAMANDA SAHNEYİ TERK ETME NİYETİ YOK'

Eski Arizona Senatörü Jeff Flake'in, şu ifadelere yer verdi:

'Seçim sonuçlarından net olan bir şey varsa, o da başkanın çok sayıda takipçiye sahip olduğu ve yakın zamanda sahneyi terk etme niyetinde olmadığıdır.'

Donald Trump'ın, Beyaz Saray'ın dışında kalması halinde çoğunluğunu muhafaza eden Cumhuriyetçi senatörlere her fırsatta Biden'a direnmeleri için baskı uygulayabileceği belirtildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal