ABD Karadeniz'e Savaş Gemisi Gönderiyor

ABD, Rusya'nın Ukrayna gemilerini ve denizcileri ele geçirmesiyle ilgili artan gerginlik nedeniyle Karadeniz'e bir Deniz Kuvvetleri savaş gemisi göndermek için hazırlıklara başladı.

06.12.2018-10:12 - (Son Güncelleme: 06.12.2018-10:10) ABD Karadeniz'e Savaş Gemisi Gönderiyor

ABD, Rusya'nın Ukrayna gemilerini ve denizcileri ele geçirmesiyle ilgili artan gerginlik nedeniyle Karadeniz'e bir Deniz Kuvvetleri savaş gemisi göndermek için hazırlıklara başladı. Pentagon, Devlet Departmanının muhtemel eylem hakkında Türkiye'yi bilgilendirmesini istedi.

ABD, ülkeyi, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan stratejik Boğaz ve Çanakkale Boğazı suyolları aracılığıyla askeri gemilerin hareketini yöneten 1936 Montrö Sözleşmesi'nin şartları uyarınca bilgilendirmesi gerekiyor. CNN yetkilileri, Karadeniz'e bir savaş gemisini hareket ettirme planlarının Rusya'nın eylemlerine cevap vereceğini söyledi.

Rusya, iki Ukraynalı deniz kuvvetleri gemisini ve bir donanma römorkörünü Kasım ayı sonlarında Kırım'da 24 mürettebat üyesiyle birlikte ele geçirdi ve sularına giren Ukrayna’yı suçlayarak çatışmaya yol açtı. Gemilerin askeri harekette ateş açma çağrılarını görmezden geldiklerini söylendi. Olay Moskova ve Kiev arasındaki bağları daha da zorladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal