ABD, Suudi Prens Salman Hakkındaki Kararını Verdi

Bir grup Cumhuriyetçi ve Demokrat senatör Çarşamba günü Beyaz Saray'a meydan okudu ve Suudi Prens bin Salman’ı Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sorumlu tutan bir karar verdi.

06.12.2018-10:05 - (Son Güncelleme: 06.12.2018-10:54) ABD, Suudi Prens Salman Hakkındaki Kararını Verdi

Bir grup Cumhuriyetçi ve Demokrat senatör Çarşamba günü Beyaz Saray'a meydan okudu ve Suudi Prens bin Salman’ı Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sorumlu tutan bir karar verdi. Karar, Cumhuriyetçi Lindsey Graham, Marco Rubio ve Todd Young ve Demokratlar Dianne Feinstein, Ed Markey ve Christopher Coons tarafından verildi. Kararda, elde edilen kanıt ve analizlere dayanarak cinayet sırasında güvenlik güçlerinin Muhammed bin Salman'ın kontrolünde olduğu belirtildi.

Suudi gazeteci ve Washington Post gazetesi köşe yazarı Kaşıkçı, Ekim ayı başlarında İstanbul'daki Suudi konsolosluğuna girdikten sonra kayboldu. Başta konsolosluğu canlı bıraktığını söyleyen Suudi Arabistan, haftalar sonra gazetecinin konsolosluk binasında öldürüldüğünü itiraf etti.

Graham, yaptığı açıklamada, "Amerikan ulusal güvenlik çıkarlarının ABD vatandaşlarının acımasızca öldürülmesi hakkında kesin bir açıklama yapmak için hayati önem taşıdığına inanıyorum.’’ dedi. Resmi olmayan karar, bin Salman'ın Yemen'deki insani krize, Katar'ın ablukasına, Riyad'daki siyasi muhaliflerin cezalandırılmasına ve rakiplerini korkutmak için güç kullanımına katkıda bulunmaktan sorumlu tutulmasını da istiyor. Eğer karar onaylanırsa, Senato Kaşıkçı’nın öldürülmesinden Prens’i sorumlu olduğunu kabul edecek. Ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump kararı veto edip etmeyeceğine karar verecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal