ABD İran'a 6 Milyar Dolarlık Bir Ceza Kesti

New York'ta federal bir mahkeme, direkt Suudi Arabistan'la ilişkili olmasına karşın 11 Eylül saldırılarıyla alakaı İran'ın 6 milyar dolar tazminat ödemesine karar verdi.

02.05.2018-19:18 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-19:14) ABD İran'a 6 Milyar Dolarlık Bir Ceza Kesti

ABD'de Donald Trump, İsrail'de Netanyahu ve Suudi Arabistan'da Selman'ın İran'a karşı birlikte hareket ettiği süreçte Amerikan yargısından siyasi tarafı olan bir karar geldi.

11 Eylül 2001 saldırılarından sorumlu tutulan El Kaide örgütünün arkasında Suudi Arabistan vatandaşlarının ve Suudi/Vahabi ideolojisinin bulunmasına rağmen İran'a da saldırıyla ilglili fatura çıkarılmaya çalışıyor.

ABD'nin federal bölge mahkemelerinden olan New York Güney Bölgesi Mahkemesi'nin, 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine, İran'ın milyarlarca dolar tazminat ödemesi doğrultusunda karar verdiğini açıkladı.

1008 KURBANIN AİLE FERTLERİNİN HER BİRİNE ÖDEME

2 bin 996 insanın hayatını kaybettiği 11 Eylül'e ilişkin ilkin 1 bin 8 kurbanın aileleri, 2004 senesinde dava açmıştı. Bu talepleri görüşen New York Güney Bölgesi Mahkemesi Yargıcı George B. Daniels, davacılar arasında kurbanların eşlerine 12.5'ar milyon, kurbanların ebeveynlerine 8.5'ar milyon, kurbanların çocuklarına 8.5'ar milyon ve kurbanların kardeşlerine 4.25'er milyon doların İran tarafından ödenmesine hükmetti. Bu, toplamda 6 milyar doları geçen bir para anlamına geliyor.

'İRAN DEVLETİ SUÇLU'

Kararda İran devleti, İran Devrim Muhafızları ve İran Merkez Bankası'nın adlarına dava açılan 1 bin 8 kişinin yaşamını yitirmesinde suçlu olduğu iddia edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal