KKTC Cumhurbaşkanı Türkiye'ye Karşı Hainlik Yapıyor!

KKTC’de birlik adı altında ayrılıkçı adımlar atılıyor. KKTC'nin hakkını koruyan ve savunan Türkiye, Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından devreden çıkartılmak isteniyor.

02.05.2018-18:52 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-18:46) KKTC Cumhurbaşkanı Türkiye'ye Karşı Hainlik Yapıyor!

Garantilerden vazgeçilmesi ve Türkiye'nin aradan çekilmesine yol açacak olan bu anlaşma Mustafa Akıncı tarafından kabul edildi.

TÜRKİYE ARADAN ÇIKARTILMAYA ÇALIŞILIYOR

KKTC'nin toprak ve gelecek bütünlüğünün garantisini sağlayan Türkiye'nin aradan çıkartılması Guterres Çerçeve Belgesi ile yapılmak isteniyor. Bu anlaşma çerçevesinde "Müdahale hakkının geçerli kalacağı bir sistem devam ettirebilir değildir. Garanti Antlaşmalarının kapsadığı alanların yerini, iki tarafça üzerinde mutabık kalınan ve çeşitli boyutları içeren, yeterli uygulamayı izleme mekanizmaları alabilir." İfadeleri kullanılarak Türkiye'yi devreden çıkartmak hedefleniyor.

ESKİ CUMHRUBAŞKANI EROĞLU'NDAN TEPKİ

Eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Guterres kapsamını kabul etmesi için Rum lider Anastasiadis’e seslenmesini sert sözlerle eleştirdi.

Eski Cumhurbaşkanı Eroğlu, Cumhurbaşkanı  Akıncı’nın  büyük yalpalamalar içinde olduğunu öne sürerek, “Yaptıkları; eşitliğimizi, güvenliğimizi, özgürlüğümüzü, bu topraklarda tutunmamızı sağlayan sosyo-ekonomik yapımızı, topraklarımızı tehlikeye atacak şeylerdir” diye konuştu.

AKIL KÂRI DEĞİL

Türkiye’nin Kıbrıs’ta asker bulundurmasından, etkin ve fiili garantisinden vazgeçmenin akıl karı olmadığını belirten eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “İngiltere’nin askeri üsleri devam edecek, Rusya, Fransa, Yunanistan, İsrail istediği gibi Kıbrıs topraklarında, denizlerinde, havasında cirit atacak ama Türkiye Kıbrıs’ta olmayacak. Sayın Akıncı bunu mu hedefliyor? Sayın Akıncı dünya ve bölgedeki gelişmeleri görmüyor mu? Sayın Akıncı Filistinlilerin başına bir garantörleri olmadığı için gelenlerin farkında değil mi?” şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal