ABD Geri Çekiliyor, İsrail'i Korku Sardı

İsrail'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Danon, "ABD'nin verdiği her karara saygılıyız fakat İsrail'in Suriye'deki İran varlığı ile alakalı kaygıları devam etmekte." açıklamasını yaptı.

20.12.2018-14:46 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-14:39) ABD Geri Çekiliyor, İsrail'i Korku Sardı

İsrail'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Danon, "ABD'nin verdiği her karara saygılıyız fakat İsrail'in Suriye'deki İran varlığı ile alakalı kaygıları devam etmekte." açıklamasını yaptı. ABD’nin Suriye'deki askerlerini geri çekeceği doğrultusundaki haberler İsrail'de kargaşaya sebebiyet verdi. Her ne kadar Tel Aviv’in Washington'un kararına saygı gösterdiği yönünde açıklamalar yapılsa da İsrail'in bu gelişmeden çok memnun kalmadığı belirtiliyor.

ABD'nin Suriye'den geri çekileceği haberlerinden sonra açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hem ABD Başkanı Donald Trump hem de ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile karar verilmeden önce telefonla görüştüğünü ve Washington’un kendisini çekilme kararıyla alakalı bilgilendirdiğini belirtti. Çekilmenin ABD'nin kendi kararı olduğunun altını çizen Netanyahu, "Çekilmenin nasıl uygulanacağı ve bize etkilerinin neler olabileceği hakkında çalışmalar yapacağız. İsrail'in güvenliğinin sürdürülmesi ve bölgede güvenliğimizin devam etmesi için gereken adımları atacağız." yorumunda bulundu.

Netanyahu verilen karar ile ilgili tepkisi konusunda pek renk vermese de İsrail basını Başbakan'ın ABD’nin kararından memnun olmadığını yazdı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal