Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı Mevkidaşını Resmi Törenle Karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi bir ziyarette bulunmak için Türkiye'ye gelen İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yi resmi tören ile karşıladı.

20.12.2018-13:12 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-13:09) Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı Mevkidaşını Resmi Törenle Karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi bir ziyarette bulunmak için Türkiye'ye gelen İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yi resmi tören ile karşıladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana kapısında karşıladı.
Erdoğan ve Ruhani'nin, tören alanındaki yerlerini almalarından sonra ardından ülkenin milli marşlarında saygı duruşuna duruldu, 21 pare top atışı gerçekleştirildi.

Konuk Devlet Başkanı Ruhani, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı "Merhaba asker" sözleriyle selamladı. İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Erdoğan ve Ruhani, Türkiye ve İran bayraklarının yanında objektiflere poz verdi. İkili görüşmenin sonrasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Oturumu'na geçilecek. Anlaşmaların imzalanmasının ardından Erdoğan ve Ruhani ortak basın toplantısı verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı onuruna resmi yemek verecek. İki lider, yemeğin sonrasında Çankaya Köşkünde düzenlecek İş Forumu toplantısına katılım sağlayacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal