ABD Başkanı Trump'tan Kuzey Kore Liderine Nükleer Silahlardan Arınma Çağrısı

ABD Başkanı Trump (Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin dönüşümünü nükleer silahlardan temizleyerek sağlama fırsatını değerlendireceği hakkındaki umudumuzu sürdürüyoruz. O, bu durumu anlayan, çok zeki bir adam." şeklinde konuştu

27.05.2019-16:17 - (Son Güncelleme: 27.05.2019-17:33)

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u, ülkesindeki değişimi nükleer silahlardan temizleyerek sağlamasına ilişkin çağrıda bulundu.

Yonhap ajansının yayınladığı haberine göre, dört günlük resmi ziyaret doğrultusunda Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Trump, nükleer silahlarla sadece "kötü şeylerin" yapılabileceğini söyleyerek, Kuzey Kore önderi Kim'e, ülkesindeki dönüşümü nükleer silahları yok ederek sağlaması çağrısı yaptı.

Trump, bazı danışmanlarının Kuzey Kore'nin son düzenlediği füze denemelerinin, Birlemiş Milletler yaptırımlarını gözardı etmiş olabileceğini düşünmelerine karşın, onlardan "farklı olarak" arzusunun Pyongyang ile olan diplomatik ilişkinin aktif tutulması olduğunu belirtti.

Kuzey Kore'nin, dünyada çok az gelişmekte olan ülkenin elinde tuttuğu büyük ekonomik ve diğer potansiyellere sahip olduğunu belirten Trump, "Kim'in, ülkesinin dönüşümünü nükleer silahlardan temizleyerek sağlama fırsatını değerlendireceği hakkındaki ümidimizi sürdürüyoruz. Nükleer silahlarla sadece kötü şeyler olur. O, bu durumu anlayan, çok zeki bir adam." ifadesinde bulundu. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal