Arap Liderlerden İran Konulu Acil Durum Toplantısı

Üç Arap lider, İran'la süren gerginliklerin görüşülmesi amacıyla Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz tarafından gerçekleştirilen acil durum toplantısına katılma kararı aldı

27.05.2019-16:08 - (Son Güncelleme: 27.05.2019-16:02)

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Hürmüz Boğazı civarındaki boru hattına ve tankerlere düzenlenen saldırılardan sonra acil durum zirvesi çağrısı yapmıştı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İKÖ) zirvesinden önce 30 Mayıs'ta düzenlenmesi planlanan toplantıya Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi, Tunus Devlet Başkanı Beji Caid Essebsı ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın katılacağı açıklandı.

Diğer yandan Bahreyn, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) de Suudi Arabistan Kralı Selman'ın acil durum toplantısına memnuniyetle katılacaklarını bildirdikleri fakat zirvede kim tarafından temsil edeceklerini henüz belirtmedikleri bildirildi.

KATAR'IN KATILACAĞI KESİN DEĞİL  

İki sene önce Suudi Arabistan, Mısır ve BAE tarafından boykot edilen Katar'ın da diğer Arap devletleri gibi olağanüstü toplantıya davet edildiği duyurulmuştu. Katar'ın katılım gösterip göstermeyeceği ise hala netleşmedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal