ABD Başkanı Trump Gece Vakti Gene Tehdit Etti!

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'yi tehdit etmeyi sürdürüyor. Gece vakti gene tweet atan Trump, "Masum bir adamın özgür kalması için hiçbir şey vermeyeceğiz, Türkiye ile ilişkilerimizi azaltıyoruz" dedi.

17.08.2018-09:11 - (Son Güncelleme: 17.08.2018-09:15)

FETÖ ve PKK için suç işlediği suçlaması ile tutuklanan Rahip Andrew Brunson ile alakalı Washington yönetiminden tehdit dolu mesaj ve tweetler gelmeyi sürdürüyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye saatiyle gece 02:30'da ABD saatiyle saat 20:30'da gene Twitter üstünden Türkiye'ye mesajlar gönderdi. Trump mesajında gene Rahip Andrew Brunson'ın tutuklu olmasını eleştirirken bu defa Türkiye ile ilişkilerin azaltılacağını bildirdi.

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ AZALTIYORUZ"

ABD Başkanı Trump şu tweet'i attı: "Türkiye uzun seneler ABD'den faydalandı. Şimdi, devletimizi büyük bir vatansever olarak temsil eden ve harika biri olan rahibi tutuklu tutuyorlar. Masum bir adamın özgür kalması için hiçbir şey vermeyeceğiz, Türkiye ile ilişkilerimizi azaltıyoruz."

SIRAYLA TEHDİT EDİYORLAR

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce de ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest kalmaması halinde Türkiye'ye yaptırım uygulanacağını bildirmişti. Benzer bir tehdit de, Başkan Yardımcısı Mike Pence'ten de gelmişti.

Dün de son olarak gene benzer bir tehdidi ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, "Türkiye Papaz Brunson'ı serbest bırakmazsa daha çok yaptırım uygulayacağız" biçiminde tekrarlamıştı.

VERGİYLE DE TEHDİT ETMİŞTİ

Trump bu hususta son tweet'ini geçen hafta cuma günü paylaşmış dünya kamuoyundan da sert eleştirilere maruz kalmıştı. Trump, 7 gün önce de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, 'Yeni Ekonomi Modeli Tanıtım Toplantısı esnasında şu tweet ile tepki çekmişti:

"Türk lirası dolar karşısında hızla erirken, Türkiye'yle çelik ve alüminyum ticaretinde gümrük vergilerinin iki katına yükseltilmesini az önce onayladım. Bundan böyle vergi alüminyumda yüzde 20, çelikte yüzde 50 olacak. Türkiye'ye ilişkilerimiz şu anda iyi halde değil."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal