Ortalığı Karıştıracak İddia! Çin CIA Çalışanlarını İnfaz Etti

ABD'de yayınlanan bir dergi ortaya flaş bir iddia attı. Söylenene göre Çin hükümeti CIA'e çalışan 30 kişiyi infaz etmiş.

16.08.2018-20:50 - (Son Güncelleme: 16.08.2018-20:54)

ABD kaynaklı dış politika dergisi Foreign Policy'de yayınlanan haberde, bazıları eski bazıları da halihazırda vazifede olduğu söylenen 5 CIA görevlisinin açıklamalarına yer verildi. Buna göre, CIA'in Çin'de 2010 senesine dek iyi çalışan muhbir ağının çöktüğü kaydedildi. Dergiye açıklama yapan kaynaklar, geçen sene New York Times gazetesinin Çin'de 2010-2012 seneleri arasında belirlenen CIA'ye çalışan 12 kişinin infaz edilmesi haberinde sayının eksik olduğunu söyleyerek 30 kişinin öldürüldüğünü öne sürdü.

"CIA AJANLARI KENDİLERİNİ DOKUNULMAZ HİSSEDİYOR"

Kaynaklar, CIA'in Çin'de özel iletişim sistemi tercih ettiğini, bu dönemde CIA personellerinin kendilerini dokunulmaz, yenilmez zannettikleri ve Çin'in bu sisteme sızabilme gücünü hafife aldığını iddia etti. 2010 senesinin sonlarına doğru sistemin bozulmaya başlamasıyla Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından mesele ile alakalı soruşturma açıldığını söyleyen kaynaklar, bunun en büyük sebebinin CIA içine sızmış, Çin'e bilgi aktaran bir köstebeğin olduğunu söyledi. Öte taraftan, bu köstebeğin eski CIA görevlisi Jerry Chun Shing Lee olduğu öne sürülüyor.

"YÜKLÜ MİKTARDA PARA YATIRILDI"

ABD'nin Lee hakkında açtığı davada, Çin devletinin Lee'ye yüz binlerce dolar verdiğini iddia ediyor. Kaynaklar, CIA'in, son yıllarda Çin'deki kalan unsurlarına ülkeden çıkabilmeleri adına yüklü miktarda para dağıttığı iddiasında bulundu. Dergideki haberde CIA, FBI ve Ulusal Güvenlik Ajansı bu mesele hususunda yorum yapmazken, Çin'in Washington Büyükelçiliği de soruları cevaplamadı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal