İngiliz basınından flaş iddia: İngiltere Savunma Bakanlığı’nın sistemi hacklendi

İngiliz basını tarafından paylaşılan habere göre, İngiltere Savunma Bakanlığı’nın bir sisteminin siber saldırıya uğradı.

07.05.2024-10:09 - (Son Güncelleme: 07.05.2024-17:24) İngiliz basınından flaş iddia: İngiltere Savunma Bakanlığı’nın sistemi hacklendi

Rusya’nın İngiltere hakkında yaptığı açıklamanın ardından İngiliz basınından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, askeri personelin kişisel bilgilerini içeren önemli bir veri ihlali yaşandı. Hem mevcut hem de geçmişteki bazı silahlı kuvvetler mensuplarının isim ve banka bilgilerini içeren maaş bordrosu sistemine yetkisiz erişim sağlandı ve bilgiler ifşa edildi. 

Olayın ardından Savunma Bakanlığı hızla harekete geçti ve soruşturmalar devam ederken sistem geçici olarak devre dışı bırakıldı. Elde edilen verilerin ne şekilde kullanılabileceği ise henüz netlik kazanmış değil.

İngiliz basınından flaş iddia: İngiltere Savunma Bakanlığı’nın sistemi hacklendi

Saldırıyı kimin yaptığı açıklanmadı

AA’da yer alan habere göre; İngiltere Parlamentosu milletvekilleri, Savunma Bakanlığı ile ilgili önemli bir veri ihlali hakkında bilgilendirilecek. İngiliz Sky News televizyonuna göre, bu siber saldırının arkasında Çin'in olduğu iddia ediliyor.

Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden, 25 Mart'ta parlamentoda yaptığı konuşmada, İngiltere'nin seçim izleme kurumuna ve milletvekillerine karşı iki ayrı kötü niyetli siber saldırının "Çin devletine bağlı aktörler" tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal