ABD Avrupa Komutanı Scaparrotti: Rusya İle İlişkilerimizi Daha Çok Geliştirmeliyiz

ABD Avrupa Kuvvetleri ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, Rusya ve Batılı ülkelerin birbirlerinin taleplerini daha iyi anlamaları amacıyla daha yakın temaslar kurmaları gerektiğini belirtti.

15.04.2019-14:31 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-14:28) ABD Avrupa Komutanı Scaparrotti: Rusya İle İlişkilerimizi Daha Çok Geliştirmeliyiz

Associated Press'e konuşan ABD Avrupa Kuvvetleri ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, Rusya ve Batılı ülkelere daha yakın temaslar kurmayı önerirken yetersiz diyaloğun askeri hareketliliğe neden olabileceğini belirtti.

'SOĞUK SAVAŞ ZAMANINDA DİYALOG HALİNDEYDİK’

Scaparrotti, "Soğuk Savaş esnasında birbirimizden gelen sinyalleri anlıyorduk. Birbirimizle konuşuyorduk. Günümüzde bunlar hakkında çok iyi bilgi sahibi olmamamız beni tedirgin ediyor" ifadesinde bulundu.

'DİZGİNLEME İÇİN İLETİŞİM GEREKLİ'

Scaparrotti'ye göre taraflar arasında geliştirilen iletişim ve işbirliği, dizginlemenin önemli bir parçası konumunda.

Rakibin potansiyelinin ve niyetlerinin farkına varmanın çatışma ihtimalini azaltabileceğini aktaran Scaparrotti, "Bu sebeple Rusya'yla daha fazla iletişim kurmamız gerektiği düşüncesindeyim. Bu birbirimizi ve neyi niçin yaptığımızı anlamamızı garanti eder" sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal