AB Komisyonu Başkanı'ndan Erdoğan'a Teşekkür

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'Coronavirüs Küresel Mukabele Uluslararası Taahhüt Etkinliği'ne katılım gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini sundu.

05.05.2020-09:17 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-09:15) AB Komisyonu Başkanı'ndan Erdoğan'a Teşekkür

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'Coronavirüs Küresel Mukabele Uluslararası Taahhüt Etkinliği'ne katılım gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini sundu.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, Covid-19 teşhis, tedavi ve aşı geliştirilmesine kaynak sağlamak amacıyla video konferans yöntemiyle yapılan etkinliğe katılan tüm liderlere ve kurum başkanlarına teşekkürlerini sunduğu bir paylaşımda bulundu

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINI ALINTILADI

Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden verilen etkinlikte yaptığı konuşmasını alıntılayarak, "Desteğiniz için teşekkür ederiz" sözlerine yer verdi.

CORONAVİRÜS KÜRESEL MUKABELE ULUSLARARASI TAAHHÜT ETKİNLİĞİ

Video konferans yöntemiyle 26 Mart'ta yapılan G-20 Zirvesi'nde liderler, coronavirüse karşı aşının hızlı bir şekilde geliştirilmesi için fon sağlama sözü vermişti. Bu taahhüt üzerine Avrupa Birliği Komisyonu öncülüğünde yapılan Coronavirüs Küresel Mukabele Uluslararası Taahhüt Etkinliği'ne pek çok ülke, uluslararası örgüt, finans kuruluşu, sivil toplum, özel sektör ve vakıf katılım göstermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinlik için yolladığı video mesajında, "Üretilecek aşıya küresel erişimin garanti altına alınması ve 'kimsenin geride bırakılmaması' prensibinin itinayla uygulanması son derece önemlidir. Aşı geliştirme çabalarına yönelik maddi katkımızı belirlerken tüm bu hususları dikkate alacağız. Değerlendirmeler akabinde tespit edeceğimiz meblağı ise 23 Mayıs'a kadar ilan edeceğiz" demişti.

Düzenlenen etkinlik sayesinde toplanan 7,5 milyar avro, dünya genelinde ulaşılabilir ve uygun aşı, tedavi ve teşhis hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına hız kazandırılması için kullanılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal