ABD ile İngiltere Arasında Casus Savaşı

İngiltere’nin 5G teknolojisini Çinli Huawei şirketine vermesinden sonra ABD ile gerilen ilişkiler Casuslar Savaşı’na dönüştü.

05.05.2020-09:01 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-12:57) ABD ile İngiltere Arasında Casus Savaşı

İngiltere’nin 5G teknolojisini Çinli Huawei şirketine vermesinden sonra ABD ile gerilen ilişkiler Casuslar Savaşı’na dönüştü.

İngiltere ve ABD arasındaki 5G tartışması Restleşmeye doğru gidiyor. ABD’nin teknolojik casusluk faaliyet yürüttüğü gerekçesi ile kara listeye aldığı Çinli teknoloji devi Huawei, ABD-İngiltere restleşmesinde kilit rol oynuyor.

Londra haber İngiliz ve Amerikan kaynakları nezdinde yaptıkları araştırmaya göre, kamuoyuna pek yansımayan gerginlik, iki ülke arasında ciddi diplomatik krize yol açacağına benziyor. Londra muhabirimizin İngiliz ve Amerikan kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre Beyaz Saray, İngiltere’nin

Huawei kararının ardından adadaki casus uçaklarını geri çekmeyi gündemine aldı. Ayrıca, ABD’nin İngiltere’de bulunan İstihbarat yetkililerinin ve destek gücünün geri çekilip çekilmemesi gerektiği konusunda büyük bir inceleme başlattı.

ABD, İngiltere’nin 5G ağının oluşturulmasında Huawei’ye rol vermesinin ardından bu ülkedeki casus uçaklarını ülkeden geri çekmekle tehdit ediyor.

Amerikan casus uçakları, İngilizlerin deniz ve hava savunmasını Ruslara karşı koruyor. Bilindiği gibi Rus Keşif Uçakları, sürekli İngiliz hava sahasına girerek ülke üzerinde casusluk faaliyeti yapıyor. İngilizlerin özellikle Kara ve Deniz kuvvetlerinin bilgilerine ulaşmaya çalışan Rusya’nın Önümüzdeki yıllarda bölgeye askeri baskılar uygulayacağı biliniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal