Dev satış askıya alındı! Elon Musk Twitter'dan duyurdu

Elon Musk'tan Twitter'ı satın alma sürecinde dikkat çeken bir açıklama geldi. Anlaşmanın şimdilik askıya alındığını Twitter'dan duyurduğu.

13.05.2022-16:34 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-17:58) Dev satış askıya alındı! Elon Musk Twitter'dan duyurdu

Geçtiğimiz günlerde uluslararası kamuoyunda gündem olan Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için teklif veren Elon Musk’tan konuyla ilgili açıklama geldi. Elon Musk, Twitter’da yaptığı açıklamada, “Spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların %5’inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar sebebiyle” Twitter anlaşmasının şimdilik askıya alındığını açıkladı. Yaptığı açıklamadan sonra vadeli piyasada Twitter hisseleri yüzde 25’e yakın oranda düşüş yaşayadı.

İnsanlığın geleceği için hayati önem taşıyor demişti

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için anlaşmıştı. Anlaşma, Twitter tarafından yapılan açıklama ile duyurulmuştu. Twitter’ın tüm hisselerini Musk’a ait bir kuruluş tarafından hisse başına 54,20 dolardan satın alınacağı ve satın alma işleminin bitimiyle Twitter’ın özel bir şirket haline geleceğini açıklamıştı. Anlaşmanın basın toplantısında Musk, ”İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır” diye ifade etmişti.

Twitter

Dört gözle bekliyorum 

Musk yaptığı açıklamada, “Ayrıca ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak için algoritmaları açık kaynak yaparak, spam botlarını yenerek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak, Twitter’ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istiyorum. Twitter’ın muazzam bir potansiyeli var. Onu ortaya çıkarmak için şirket ve kullanıcı topluluğuyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” ifadelerine yer vermişti.

İleriye dönük en iyi yol olduğuna inanıyoruz

Twitter CEO’su Parag Agrawal’ın yaptığı açıklamada, “Twitter’ın tüm dünyayı etkileyen bir amacı ve ilgisi var. Ekiplerimizle derinden gurur duyuyoruz ve daha önce hiç olmadığı kadar önemli olan çalışmalardan ilham aldık” diye konuştu. Twitter’ın Bağımsız Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor ise, “Twitter Yönetim Kurulu, Elon’un teklifini değer, kesinlik ve finansmana odaklanarak titiz bir değerlendirme süreci yürüttü. Önerilen işlem önemli bir nakit primi sağlayacak ve bunun Twitter hissedarları için ileriye dönük en iyi yol olduğuna inanıyoruz” diye açıklama yapmıştı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal