Aile Destek Ödemesi sorgulamaları sürüyor: 2024 Mayıs ayı Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan Aile Destek Programı ödemeleri hakkındaki sorgulamalar sürüyor. İhtiyaç sahiplerine her ödenen Aile Destek Paketi’nin Mayıs ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını öğrenmek isteyenler internete yönelerek araştırmalarına devam ediyor. Peki 2024 Mayıs ayı Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak? İşte konu hakkında merak edilenler…

30.04.2024-16:44 - (Son Güncelleme: 30.04.2024-16:44) Aile Destek Ödemesi sorgulamaları sürüyor: 2024 Mayıs ayı Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak?

Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılan Aile Destek Programı, gelire göre 4 farklı tutarda ödeniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı Aile Destek Programı ödemelerinin Mayıs ayının hangi gününde yapılacağını bilmek isteyen ihtiyaç sahipleri Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’tan gelecek açıklamaların dışında internetten de araştırma yapmayı sürdürüyor. Peki 2024 Mayıs ayı Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile Destek Programı, ailelere yapılan ödemeleri, hanede kişi başına düşen aylık gelire göre belirliyor. Mayıs ayı için planlanan bu ödemeler, ayın 15'inden 31'ine kadar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bu destek programı kapsamındaki ödemeler, her ay düzenli olarak vatandaşların hesaplarına aktarılıyor.

Vatandaşlar, ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabiliyorlar.

Aile Destek Ödemesi sorgulamaları sürüyor: 2024 Mayıs ayı Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile Destek Programı ne zaman bitecek?

Aile Destek Programı ödemeleri, merkezi olarak aylık ödeme listeleri doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Bu program kapsamında, 850 TL ile 1250 TL arasında değişen tutarlarda en fazla 12 ay süreyle ödeme yapılacaktır. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayında gerçekleştirilecek olup, bu dönemi takip eden Temmuz ayında yapılan ödeme ile destek programının sona ermesi bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal