Savunma ve havacılık için kritik iş birliği: İHA’lar yerli motorlarla güçlenecek

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ortaklarından olan İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ ve NARDAN Güç Dönüşüm Sistemleri AŞ iş birliği ile savunma ve havacılık sanayisinin elektrikli motor ihtiyacı karşılanacak.

28.04.2024-10:26 - (Son Güncelleme: 28.04.2024-10:26) Savunma ve havacılık için kritik iş birliği: İHA’lar yerli motorlarla güçlenecek

Savunma sanayisindeki teknolojilerin daha da güçlü hale getirilmesi için İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ ve NARDAN Güç Dönüşüm Sistemleri AŞ arasında, Üretime Dayalı İşbirliği Protokolü anlaşması imzaladı. Anlaşma sayesinde savunma ve havacılık sektöründeki elektrik motor ihtiyacı karşılanmış olacak.

İHA’lar yerli motorlarla güçlenecek

AA’da yer alan habere göre; NARDAN'ın AR-GE çalışmalarının meyvesi olan yenilikçi ürünleri, İŞBİR'in 46 yıllık üretim tecrübesiyle birleşiyor. İŞBİR'in tesislerinde üretilecek olan yerli ürünler, savunma ve havacılık sanayisine hareketlilik kazandırmayı amaçlıyor. Bu iş birliğiyle AR-GE'ye dayalı teknolojilerin geliştirilmesi, yerli ve milli çözümlerin ortaya konulması ve ihracata katkı sağlanması hedefleniyor.

Savunma ve havacılık için kritik iş birliği: İHA’lar yerli motorlarla güçlenecek

Yeni nesil elektrikli motorlar, NARDAN ve İŞBİR iş birliğinin odak noktasında yer alıyor. Bu motorlar, insansız hava araçlarından (İHA) hava taksi uygulamalarına, kargo taşımacılığından askeri ve sivil amaçlı İHA sistemlerine kadar geniş bir alanda kullanılacak. Ayrıca, yüksek güç yoğunluğuna ve enerji verimliliğine sahip olan bu motorlar, askeri ve sivil platformlara entegre edilerek önemli bir katma değer sağlamayı hedefliyor.

Enerji sistemlerinin üretimi ve geliştirilmesinde öncü olan İŞBİR Elektrik, ülke ekonomisine ve savunmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Aynı zamanda farklı teknoloji alanlarında ve yeni nesil elektrik motorları konusunda büyümeyi amaçlıyor.

35 yıllık mühendislik deneyimine sahip olan NARDAN Güç Dönüşüm Sistemleri AŞ, 2023 yılında Teknopark İstanbul'da kuruldu. Şirket, inovasyon odaklı ve akademik temelli çalışmalarını sürdürerek yeni nesil elektrik motorlarının tasarımı ve üretimiyle ilgileniyor. Ayrıca, bu motorların güç elektroniği devrelerinin kontrolü için elektronik devrelerin tasarımı ve üretimini de bünyesinde gerçekleştiriyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal