Acun Ilıcalı resmen satın aldığını açıkladı: Maribor hangi ligde, takım değeri ne kadar?

Acun Ilıcalı’nın satın aldığını açıkladığı Maribor futbol kulübünün detayları spor severler tarafından araştırma konusu oldu. Fenerbahçe ile sezon başında UEFA Konferans Ligi elemelerinde eşleşen takımın hangi ülkede olduğu, kadro değeri, değeri gibi konular internet üzerinden araştırılıyor. Peki Maribor hangi ligde, takım değeri ne kadar? Soruların yanıtı haberimizde…

30.04.2024-17:16 - (Son Güncelleme: 30.04.2024-17:16) Acun Ilıcalı resmen satın aldığını açıkladı: Maribor hangi ligde, takım değeri ne kadar?

Fenerbahçe ile UEFA Konferans Ligi ön eleme turunda karşılaşan Maribor takımı, Hull City’nin sahibi olan ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı tarafından satın alındı. llıcalı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Maribor takımını satın aldığını duyurdu. Peki Maribor hangi ligde, takım değeri ne kadar?

Maribor hangi ligde?

Maribor takımı, bu sezon ligde mücadele ettiği 33 karşılaşmada 17 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Bu sonuçlarla topladığı 60 puanla ligde 3. sırada yer alıyor. Jan Repas gibi değerli oyuncularla kadrolarını güçlendiren Maribor, önemli bir performans sergiliyor. Repas'ın yanı sıra Soudani, Ilicic ve Bozic gibi oyuncular da takıma önemli katkılar sağlıyor.

Maribor'un kadro değeri, Transfermarkt verilerine göre 8.90 milyon Euro olarak belirlendi. Bu değerle takım, önemli bir rekabet gücüne sahip. Takımın teknik direktörü Ante Simundza'nın 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Bu başarılı teknik adamın liderliğinde Maribor, gelecek sezonlarda da güçlü performansını sürdürmeyi hedefliyor.

Acun Ilıcalı resmen satın aldığını açıkladı: Maribor hangi ligde, takım değeri ne kadar?

Maribor ligde kaçıncı sırada?

Slovenya Ligi'nde mücadele eden Maribor, bu sezon ligde 33 maçta ter döktü. 17 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 mağlubiyetle topladığı 60 puanla 3. sırada yer aldı. Maribor'un fileleri 61 kez havalandırırken, kalesinde ise 32 gol gördü.

Takımın en skorer oyuncuları Arnel Jakupovic (17 gol), El Arbi Hillel Soudani (12 gol) ve Josip İlicic (8 gol) oldu. Ayrıca, en fazla asist yapanlar arasında Josip Ilicic (7 asist), Jan Repas (6 asist) ve Marko Bozic (5 asist) yer aldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal