SpaceX Starlink uzaydan internet Türkiye'ye ne zaman geliyor? Starlink'in Türkiye'ye geliş tarihi

SpaceX'in uzaydan uydu hizmeti sağlayan Starlink'in Türkiye'ye ne zaman geleceği merak konusu oldu. Şirketin konuya ilişkin yaptığı paylaşımlar ise yakından takip edilmeye başlandı. Yapılan bir paylaşımda ise Starlink'in Türkiye'ye geliş tarihi ile ilgili bilgi verildi.

13.05.2022-15:10 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-15:10) SpaceX Starlink uzaydan internet Türkiye'ye ne zaman geliyor? Starlink'in Türkiye'ye geliş tarihi

Elon Musk'ın sahibi olduğu ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, uzaydan uydu hizmeti veren Starlink ile ilgili yemi bir paylaşım yaptı. Şirketin paylaşımda ise Türkiye için merakla beklenilen uzaydan internet sağlanmasına ilişki tarih bilgisine rastlandı.

32 ayrı ülkede kullanılmaya başlanılan Starlink uydu hizmeti ile ilgili hazırlanan haritada, Starlink'in Türkiye'ye geliş tarihi de yer alırken, konuyu yakından takip edenler, Türkiye'nin 32 ülke içine ne zaman dahil olacağını merakla beklemeye başladı.

Starlink'in Türkiye'ye geliş tarihi

SpaceX Starlink uzaydan internet Türkiye'ye ne zaman geliyor?

SDon olarak Twitter platformunu satın alan Elon Musk, uzay taşımacılığı yapan SpaceX şirketinin uzay yörüngesine yerleştirdiği ve dünyaya uzaydan uydu internet hizmeti veren Starlink hakkında çalışmalarını da yönetiyor. Bu uydu sistemleriyle uzaydan dünyaya internet hizmeti sağlamayı hedefleyen Musk, projeye ilişkin yeni paylaşımlar yaparak izlenilen yo hakkında detayları paylaştı.

SpaceX şirketinin resmi hesabından yapılan paylaşımda Starlink'in artık 32 ayrı ülkede kullanılabildiği bildirilirken Starlink'in hangi bölgelerde "mevcut" olduğu konusunda hazırlanan haritanın tam ekran görüntüsüne de yer verildi. Uzaydan internet hizmetinin Avrupa ve Kuzey Amerika'nın büyük kısmında kullanıldığının gösterildiği haritada Güney Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın bazı bölgelerinde de kullanıldığı aktarıldı.

Starlink'in Türkiye'ye geliş tarihi

Şirket, paylaşda bulunduğu harita bağlantısında Türkiye'yi “Yakında” bölümünde gösterdi.

Starlink'in Türkiye'ye geliş tarihi

Türkiye'nin uzaydan internet kullanacağı tarih konusunda merakla beklenen süreç, haritadaki imleç ile sona ermiş oldu. SpaceX şirketinin paylaştığı harita bağlantısında gösterilen imleci Türkiye'nin üzerine getiren kullanıcılar uzaydan internet hizmetinin Türkiye'ye 2023 yılında hizmet planına dahil edildiğini görüyorlar.

Starlink'in Türkiye'ye geliş tarihi

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal