Bitlis'te PKK'nın Kış Yapılanmasına Ağır Darbe!

Bitlis'te, jandarma ekiplerinin terör örgütü PKK'nın kış üslenmesine yönelik gerçekleştirdiği operasyonda sığınak ve depolar etkisiz hale getirildi.

24.01.2020-18:41 - (Son Güncelleme: 24.01.2020-18:35) Bitlis'te PKK'nın Kış Yapılanmasına Ağır Darbe!

Bitlis'te, jandarma ekiplerinin terör örgütü PKK'nın kış üslenmesine yönelik düzenlediği operasyonda sığınak ve depolar imha edildi.

Bitlis'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda belirlenen 7 sığınak, 2 depo ile yaşam ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler etkisiz hale getirildi. Valilikten konuya yönelik aktarılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucu, il merkezi kırsalında bölücü terör örgütü üyeleri tarafından araziye saklanmış yaşam malzemesi ve patlayıcı olduğu istihbaratının alındığı kaydedildi.

Bunun üzerine 15 Ocak'ta bölücü terör örgütü üyelerini bulmak, etkisiz hale getirmek, kullandıkları sığınak, barınak ve depoları imha etmek maksadıyla başlatılan "Şehit Uzman Jandarma Çavuş Veysel Şirin 2020-02 Operasyonu"nun sürdüğü belirtilen açıklamada, şunlar açıklama yapıldı:

"Operasyon kapsamında dün 7 sığınak, 2 depo ve 4 avcı boy çukuru tespit edilmiştir. Sığınak, depo ve avcı boy çukurlarının içinde 24 elektronik el yapımı patlayıcı ateşleme anahtar sistemi, 19 adet 4'lü pil bloğu, 15 metre elektrik kablosu, 5 örgütsel doküman, kamera, leşker pantolonu, 2 şemsiye, güneş paneli, 55 paket sigara, 3 ayakkabı, mat, uzaktan kumanda, mayon kutusu, 50 metre ip, 10 kilogram turşu, uyku tulumu, takım elbise, yağmurluk, puşi, 2 avcı yeleği, 2 şalvar, 6 metrekare naylon, 2 kilogram soğan, çok miktarda mutfak malzemesi, testere ve 20 boş plastik bidon ele geçirilmiştir. Delil niteliği taşıyan malzemelere Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla el konulmuş, diğer malzemeler ise yerinde imha edilmiştir. Sığınak, depo ve avcı boy çukurları da kullanılamaz hale edilmiştir."

Söz konusu açıklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkının da yardımıyla huzur ve güvenliğin sağlanması için kent genelinde operasyonlarını kararlılıkla devam edeceği işaret edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal