Avrupa ülkelerinin dikkatini çeken hamle: Ukrayna’dan savaşın seyrini değiştirecek karar

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşta kritik gelişme gündeme bomba gibi düştü. Ukrayna’nın aldığı karar savaşın tüm seyrini değiştirebilir. İşte detaylar…

20.09.2022-16:30 - (Son Güncelleme: 20.09.2022-17:38) Avrupa ülkelerinin dikkatini çeken hamle: Ukrayna’dan savaşın seyrini değiştirecek karar

Gelen son dakika haberine göre; Aylardır süren Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta sıcak gelişme yaşandı. Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'nde, Rusya’ya bağlanmak için 23-27 Eylül tarihlerinde referandum yapılması için karar alındığı açıklandı. Halk konseylerinden yapılan açıklamada, iki ülkenin Rusya Federasyonuna katılması için 23 ile 27 Eylül tarihleri arasında halk oylaması yapılacağı belirtildi. 

Ukrayna’dan savaşın seyrini değiştiren hamle

Kritik bölgen Rusya’nın katılması için 23 le 27 Eylül tarihleri arasında referandum yapılacağı açıklaması geldi. Zaporijya bölgesinde de sözde yönetim, yakın bir zamanda bölgenin Rusya’ya katılması için referandum düzenlenebileceğini halka duyurdu. 

'Kendi kaderlerinin efendisi olmak istiyorlar'

Rusya Dışişleri Bakanı’nın yaptığı bir açıklamada,  “Özel askeri operasyonun en başından itibaren ve ondan önceki dönemde, halkların kaderlerine karar vermeleri gerektiğini söyledik ve mevcut durum, bu halkların, kendi kaderlerinin efendisi olmak istediklerini doğruluyor." diye konuştu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal